UNITED GROOVES TOUR V PLNÉM PROUDU!

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Přílohou aktuálního Reportu je CD UNITED GROOVES, plné prvotřídního hiphopu, r´n´b, funku, raggatonu... prostě spojené groovy. Evropské, i ty ze Států. A tento týden startuje UNITED GROOVES TOUR. Hlavní hvězdou je mistr OHMEGA WATTS!

UNITED GROOVES TOUR V PLNÉM PROUDU! UNITED GROOVES TOUR V PLNÉM PROUDU!

UNITED GROOVES TOUR

V rámci vydání CD "United Grooves 2006" právě probíhá turné po ČR a SR v čele s Ohmega Wattsem, Da Blingz a Navigators:

18.4. Teplice – Božák: OHMEGA WATTS, DA BLINGZ

19.4. Praha - Lucerna Music Bar, Street Beat festival:
DE LA SOUL, OHMEGA WATTS, DA BLINGZ, LA CEDILLE

20.4. Ostrava – Marley, Metan Hip-hop fest: OHMEGA WATTS + DA BLINGZ

21.4. Frýdek Místek - Stoun: OHMEGA WATTS + DA BLINGZ

23.4. Sokolov – Vrakáč: OHMEGA WATTS, DA BLINGZ

24.4. Blansko - Black Hill: OHMEGA WATTS, DA BLINGZ

25.4. Brezno – Bombura: OHMEGA WATTS, DA BLINGZ

26.4. Liberec – Casta: OHMEGA WATTS, DA BLINGZ, NAVIGATORS.

Kompilace United Grooves obsahuje tyto skladby:

OHMEGA WATTS
That Sound / Treasure Hunt
z alba The Find, 2005

Ohmega Watts (vl. jm. Milton Cambell) je zároveň i polovičkou downtempo/hiphop/electro projektu Lightheaded. Tento brooklynský modýlek s jamajskými kořeny zaskvěl debutem The Find, na němž mícha black music s taneční hudbou. Předtím spolupracoval např. s Mr.Scruff nebo Gillesem Petersonem. Jeho tvorba je často přirovnávána k tvorbě Pete Rocka nebo Digital Underground. Ohmega v dubnu koncertuje po Česku!

DA BLINGZ
Goodie Two Shoes / Guess Who
z alba The Octagon, 2006

Mladý MC ze Glasgow se stále častěji objevuje na MTV, kde mu byla připíchnuta vizitka největšího objevu Skotska. S rapem začínal ve 14 letech, aby o tři roky později vydal první desku Down 2 Earth, na níž kloubí hutné beaty s R´n´B. Aktuální CD The Octagon potvrzuje jeho pozici mezi největšími talenty ostrovní scény. Také Da Blingz objede tento měsíc naši zemičku v rámci United Grooves tour 2006!



PHI-LIFE CYPHER
Seek & Destroy (feat. Skit Slam)
z alba Higher Forces, 2003

DJ Nappa, Si-Phili a Life z anglického Lutonu znají díky četným vystoupením ČR skoro nazpaměť. Památná jsou jejich vražedná vystoupení na Hip Hop Kempu. Nekompromisní rap ničí jejich fanoušky stejně jako závěrečné freestyly, jimiž korunují našlápnuté koncerty. Na Brit Awards ´02 šokovali s verzí skladby Clint Eastwood od Gorillaz. Je známým faktem, že oba MCs měli původně být členy Gorillaz.

THE PROCUSSIONS
Wegotta! / All That It Takes
z alba As Iron Sharpens Iron, 2003

Trio z Colorada se poprvé v ČR představilo na vánočním mejdanu v pražském Lucerna Music Baru. V listopadu absolvovali turné s The Roots po USA a v prosinci už hráli sami po Evropě. V rozmanité produkce nechávají splynout klasický hip hop s nejrůznějšími nástroji a skvělými vokály. Za sebou mají vystupování s Xzibit, Run D.M.C. nebo Redmanem.

MANGU
Divina / Estrella
z alba Mi Familia, 2004

Světový guru stále populárnějšího raggatonu se narodil v Dominikánské republice a umělecky vyrůstal v Bronxu, kde propadl fenoménu breakdance. Na své poslední desce Mi familia se oddává kombinaci raggatonu a elektroniky, vše stále zabalené do rapového aranžmá v angličtině, španělštině a latině.

KRAAK & SMAAK
Money In The Bag (remix)
z alba Boogie Angst, 2005

Nizozemské úleťácké trio Oscar de Jong, Mark Kneppers a Wim Plug si dalo název podle starého holandského přísloví „ani tady ani tam“. A jejich mix ostrého funky a acid jazzu tomu vcelku odpovídá. Od těchto kreativních tulipánů si nechal zremixovat jeden singl i Jamiroquai.

PLUTO
Destino (feat. Madalena Joao)
z alba Čokl Mikymauza, 2006

Brněnský Vyvolený začínal s rapem už v 90. letech. Když se konečně „našel“ a Utkal se v rapu, mohl naplno uplatnit své angolské kořeny. Na debutu míchá danchall, reggae a hiphop. Na pomoc si přizval i sestru Madalenu, známou z první série SuperStar.

JAHCOOZI
Changing Time
z alba Pure Bried Mogrel, 2005

Multikulturní uskupení se základnou v Berlíně napěchovalo svůj debut sofistikovaným mixem žánrů. Experimentální elektronické rytmy plné dancehallu, hiphopu a ragga změkčuje sametový hlas MC Sashy Perera. Jahcoozi nejdou „zaškatulkovat“, každý další poslech nabízí nový zážitek.



SORGENTE
Sorgente´s On The Mic
z alba Sorgente, 2006

Sedmičlenné komando výtečných muzikantů z Mnichova se drží klasického groovového vodítka. Hudebně se pohybuje na hranici swingem ovlivněným Londýnem 60. let i atmosférou nahrávek George Clintona. Prolíná soul s reggae, latino s retro funkem a hiphopem. Sorgente sklidili velký úspěch na vánoce v Lucerna music baru.

URSULA RUCKER
Rant (Hot In Here) feat. Younglao
z alba Ma At Mama, 2006

Královna poezie mluveného slova a absolventka žurnalistiky z Philadelphie se vrací s třetím albem. Opět se na něm střetávají ostrá témata ženství, otroctví, sexu a lásky. Vše obaleno důmyslnou funky/hip hop produkcí. Nechte se svést hlasem této divy, která dříve spolupracovala například s 4Hero nebo Jazzanovou.

LE CEDILLE
Dissident d´Ici
z alba Vu Du Large, 2005

Představte si lahodný francouzský krém, který budete chtít mlsat víc a víc. Tato jazz/hip-hopová formace je ve Francii považována za jednu z největších současných live bomb, často jsou přirovnáváná k The Roots. La Cedille absolvovali turné s DJ Vadim a hráli společně s třeba Mr.Scruff, Daddy G, Laurentem Garnierem, LTJ Bukemem ad. Také oni budou v dubnu u nás.

JAMARAM
Yes
z alba Kalahassi, 2004

Tato sedmička boří zavedené představy o německých kapelách. Hlavně energickým a uvěřitelným přístupem na pódiu, který přesvědčí každého, kdo jejich show vidí naživo. Jamaram se velkým úspěchem představili na zimní obdobě festivalu Rock For Churchill. Debut Kalahassi prorazil do všech médií i díky více než dvěma stovkám koncertů během jednoho roku. Na něm servírují směs soulu, funku, salsy, latiny a reggae.

NAVIGATORS
Navigators
dříve nevydáno

Nejnadějnější česká soul/hip-hop formace si zahrála v televizi se Sámerem Issou. Daleko podstatnější je však jejich na české poměry netradiční muzika a výtečné duo vokalistek Erykah a Noemi, jež doplňuje MC OneTwo. V dubnu absolvují na turné s Ohmega Watts a 23. dubna budou speciálními hosty legendární černošské formace Earth Wind & Fire v pražském Lucerna Baru.

ROY AYERS
Funk In The Hole
remixed by Nicolay
z alba Virgin Ubiquity Remixed, 2006

Uctívaný jazz/funkový vibrafonista a zpěvák vydal své první LP už v roce 1962 a údajně se jedná o druhého „nejsamplovanějšího“ hudebníka 20. století. I přes pokročilý věk jeho muzika nestárne. Důkazem budiž remixové 2CD skladeb ze 70. let pod dozorem předních producentů v čele s Basement Jaxx. „Everybody loves the sunshine...“

Ukázky všech skladeb najdete ZDE.

CD United Grooves 2006 (spolu s REPORTEM 4/06) můžete objednávat za 99 Kč na adrese predplatne@ireport.cz nebo tel. 377 431 105.

Hip Hop Hooray!!!!

(A zítra všichni do LMB na DeLas!)

zavřít