Duran Duran se vrací do Prahy, přivezou klasiku i nové album

Vydáno 13.03.2012 | autor: redakce

Čeští fanoušci se těsně před prázdninami dočkají nálože hitů. 27. června vystoupí ve vysočanské O2 Areně britská stálice Duran Duran. V rámci svého All You Need Is Now World Tour zde kromě letitých šlágrů představí i skladby z loňského alba.

Duran Duran se vrací do Prahy, přivezou klasiku i nové album Duran Duran se vrací do Prahy, přivezou klasiku i nové album


Duran_Duran_005Fanoušci se tak mohou těšit nejen na nesmrtelné pecky jako Wild Boys, Rio, Girls On Film, The Reflex, A View To A Kill, Notorious, Ordinary World ale i novinky jako Girl Panic! nebo All You Need Is Now.

Přečtěte si recenzi na album All You Need Is Now.

Skupina vyjela na světové turné krátce po vydání svého nejnovějšího alba All You Need Is Now loni na jaře. Po odehrání několika koncertů v Evropě a Severní Americe zavítali členové kapely do Tichomoří, kde je v těchto dnech a týdnech čeká série koncertů v jihovýchodní Asii a Austrálii. Pro velký úspěch se Durani na začátku léta vrátí do Evropy a tentokrát nemine ani Prahu.

Skupina Duran Duran vznikla v anglickém Birminghamu v roce 1978 kolem klávesisty Nicka Rhodese a basisty Johna Taylora. Příští dva roky pak byly ve znamení hledání stylu a optimální sestavy. K Duran Duran v této době přichází i zpěvák Simon Le Bon a bubeník Roger Taylor, čímž vykrystalizovalo kvarteto, které s drobnými změnami hraje dodnes. V tehdejším stylu kapely můžeme rozeznat vliv soudobých hudebních směrů jako byly post punk či art pop Davida Bowieho. Směs těchto a mnoha dalších vlivů zabalená do líbivého melodického popového obalu je charakteristická i pro současnou tvorbu kapely. Název skupiny je odvozen od postavy padoucha z komiksu Barbarella, který se jmenoval Dr. Durand Durand. První album nazvané jednoduše Duran Duran, které znamenalo průnik do velkého světa, vydává skupina v roce 1981. Jen tohoto alba se prodalo na 2,5 mil. kusů. Celkem skupina vydala 13 studiových alb a prodala více jak 85 mil. hudebních nosičů. Kvartet je rovněž držitelem řady prestižních hudebních ocenění, mj. získali dvakrát Brit Awards, dvakrát Grammy Awards a jednou MTV Video Music Award.

Přečtěte si report z koncertu Duran Duran v Bratislavě.

Jedním z klíčových faktorů úspěchu kapely bylo využití fenoménu MTV, který v první polovině osmdesátých let nabyl na síle. Důraz na vizuální stránku a výpravné klipy plné krásných žen se staly charakteristickým znakem prezentace skupiny. I proto nepřekvapí, že se v jejich nejnovějším videoklipu k písni Girl Panic! objeví hned pět supermodelek z devadesátých let – Eva Herzigová, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Yasmin Le Bon a Helena Christensen.

Spojení Duran Duran se světem filmu funguje a skladby Duran Duran tvoří hudební kulisu hned 68 filmovým či televizním titulům. Asi nejznámější filmovou skladbou skupiny je ústřední píseň A View To A Kill ke stejnojmenné bondovce. Podle posledních informací by kapela měla pracovat s producentem Markem Ronsonem, který produkoval její aktuální album All You Need Is Now, i na ústřední písni k připravované bondovce Skyfall.



zdroj: TZ, map 

duran-duran2011

 

zavřít