Pátý Jam Rock: Velká oslava malého jubilea

Vydáno 18.03.2012 | autor: redakce

14. – 16. června se pod rozhlednou Rozálkou u Žamberka uskuteční pátý ročník festivalu Jam Rock. Vystoupí zde řada předních českých kapel včetně Wohnout, Mandrage nebo Vypsaný Fixy.

Pátý Jam Rock: Velká oslava malého jubilea Pátý Jam Rock: Velká oslava malého jubilea


mandrage 5Pátý Jam Rock je výjimečný také tím, že si část festivalového menu mohli fanouškové vybrat podobně jako v restauraci. O internetové ankety byl podle slov Libora Pavlaty obrovský zájem. „Máme za sebou první kolo složené z českých kapel, které u nás za čtyři roky byly. Teď probíhá druhé, v tom se o přízeň fanoušků ucházejí skupiny, které by se k nám podívaly poprvé," vysvětluje hlavní pořadatel.

Kvalitativní skok zaznamenají diváci ve čtvrtek. Místo obvyklých 5 menšinových metalových kapel zde vystoupí několik zahraničních kapel v čele s nějakým výrazným a všeobecně známým jménem. Tato hlavní kapela však nebude hrát jen festivalový padesátiminutový set, ale normální, minimálně hodinu a půl trvající koncert. Žánrově se zde nebude JamRock nijak omezovat. A protože je pódium navíc, tak si na své přijdou i již tradiční příznivci metalu. „Vzhledem k tomu, že chceme zachovat nízké ceny na JamRock jako takový – tedy na pátek a sobotu a proto, že je čtvrtek finančně náročný, bude se platit zvlášť."

Chloubou žamberského Jam Rocku je fakt, že zde vystupuje téměř úplná domácí špička. Ani letos se v tomto ohledu nic nemění. V programu totiž nechybí letošní nositel ceny Anděl za nejúspěšnější album a nejlepšího zpěváka Tomáš Klus či kapela Mandrage, která si ve stejné soutěži odnesla ocenění v kategorii skupina roku nebo nominovaná Anna K. Druhé housle určitě nebudou hrát osvědčená jména české scény: Wohnout, Vypsaná Fixa, UDG, Support Lesbiens, MIG 21 nebo výjimečný koncert Alice se zpěvákem Danem Bártou, slavící před rokem velký „comeback" právě v Žamberku. Pod Rozálku mají ovšem namířeno také dvě nejoblíbenější slovenské skupiny a sice Horkýže Slíže a No Name.

Červnový hudební svátek si chce zachovat neopakovatelnou atmosféru, vymění ale svůj vzhled. „Tvůrcem nového a podstatně modernějšího vizuálu je Milan Cais ze skupiny Tata Boys," prozrazuje zásadní změnu Libor Pavlata. A jak dodává, nový grafický kabát se projeví nejen na plakátech, ale také v samotném areálu.

Co se naopak měnit nebude, jsou nízké ceny vstupného, kterými Jam Rock válcuje ostatní festivaly v Česku. Do konce dubna vyjde lístek v předprodeji na pouhých 450 korun. „Za ně dostanete několik desítek kapel včetně kvalitních zahraničních. To by vám kolikrát nestačilo na jediný koncert," uzavírá šéfdramaturg JamRocku.

zdroj: TZ, map
zavřít