HOPŠIDYRIDY & PÁRTY NA KOLEČKÁCH

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Pod tímto názvem proběhne v pátek 7. dubna v pražském Divadle Archa koncert souboru The Tap Tap a křest jejich debutu. Speciálními hosty budou DJ Baltazar (foto) a Sto zvířat.

HOPŠIDYRIDY & PÁRTY NA KOLEČKÁCH HOPŠIDYRIDY & PÁRTY NA KOLEČKÁCH

Rytmický soubor THE TAP TAP tvoří studenti Jedličkova ústavu a funguje od roku 1998. Děti s tělesným postižením hrají na různé rytmicko-melodické nástroje repertoár složený ze starších českých i zahraničních šlágrů a rovněž vlastní tvorby.

Iniciátor projektu a kapelník Šimon Ornest říká: "Naším hlavním cílem je přirozená integrace lidí s postižením, zvyšování jejich sebevědomí a sebehodnocení, víry ve vlastní schopnosti a radost ze společné práce. Děti hrají na bicí nástroje jako jsou dřívka, tamburiny, zvonce, činely, triangly, bonga a další instrumenty. Doprovod, tedy piano, saxofony a klarinet, obstarávají ´nechovanci´. Navíc chceme prostřednictvím této akce seznámit veřejnost s projektem Evropské hudební školy pro lidi s tělesným postižením, která by měla vzniknout přímo v prostorech Jedličkova ústavu v horizontu pěti let."

The Tap Tap navíc pokřtí své debutové album Hopšidyridy, součástí večera  bude také promítání dokumentu Kateřiny Krusové a Radka Tůmy Cesta z konce Ukrajiny, proběhne i výstava a aukce fotografií.

Milými hosty, kteří vystoupí bez nároků na honorář budou DJ BALTAZAR a ansámbl STO ZVÍŘAT (na snímku).



www.tap.nasweb.cz
zavřít