Faith No More posílí program Rock For People

Vydáno 16.04.2012 | autor: redakce

Ačkoliv mnozí fanoušci již mají za headlinery letošního festivalu Rock for People The Prodigy, zběsilého Skrillexe nebo kytarové Franz Ferdinand, libido všech rockerů uspokojí až nové jméno na line-upu – Faith No More.

Faith No More posílí program Rock For People Faith No More posílí program Rock For People


FNM-Press-Shot_smallDoprostřed hradeckého Festivalparku přivede tuto ostřílenou kavalerii její generál Mike Patton, tento „šílený génius nebo geniální šílenec", jak bývá pro své výstřelky na hranici ratia zhusta častován novináři i fanoušky. Původem sanfranciská kapela patří k úhelným kamenům alternativního rocku, který přečuhuje i do škatulek crossoveru nebo funk metalu.

Ať tak či onak, stěží najít člověka s aspoň latentním zájmem o muziku, který by o Faith No More neslyšel: jejich divokým experimentům koketujícím s metalem i hymnickým rockem, jenž si nezadal se smysluplným popem, se nešlo vyhnout – a vlastně to platí od 80. let až dodnes. Neboť jejich hity jako Epic, Midlife Crisis, Everythings Ruined, King For A Day, Ashes To Ashes nebo Digging The Grave z rádiového éteru ani TV vysílání nikdy nezmizely...

Přečtěte si článek Mike Patton z Faith No More: Očitý svědek reinkarnace.

Parta kolem Mike Pattona stihla vystoupit v České republice pár měsíců před tím, než se v roce 1998 rozpadla. Na RfP se Patton přesto objevil – psal se rok 2001, kdy ještě do Českého Brodu přijel se svým projektem Fantomas.

Jisté je minimálně to, že na letošním Rock for People bude Patton obklopen početnější ochrankou. S věkem se totiž vydává stále častěji mezi publikum a vůbec rád připravuje pořadatelům zajímavá překvapení. Vyjma toho, že na živých vystoupeních dávají Faith No More velký prostor svým nejslavnějším písním.



zdroj: TZ, map 

Kopie (2) - FNM-Press-Shot_small
zavřít