DJ FLO JEDE NA RIVIÉRU (DO BRNA)

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

DJ FLO nedávno přesídlil k prestižnímu labelu Kompakt. Jeho sety mohli slyšet fandové z celé Evropy, nyní se Flo blíží do Brna, na festival RIO DE RIVIERA (13.5.). Máme pro vás aktuální rozhovor a koncem týdne čekejte soutěž o šest volných vstupů!

DJ FLO JEDE NA RIVIÉRU (DO BRNA) DJ FLO JEDE NA RIVIÉRU (DO BRNA)

FLO (Francie) se k elektronické hudbě dostal začátkem 90. let přes funk. Po několika letech za gramofony se rozhoduje věnovat se i vlastní tvorbě. V roce 2000 vychází jeho první white label, o tři roky později se jeho Contact EP setkává s pozitivním ohlasem takových umělců, jako je Carl Cox, Jack de Marseille nebo Marco Carola.

Nahrávky FLO jsou charakteristické svým hard-groove technem, jsou hodně taneční, s rytmickými loopy. Ve svém hraní i produkci citlivě prolíná různé styly, především electro, house a techno. Jeho sety kromě domovské Francie zažilo např. Německo, Švýcarsko, Belgie, Rusko, představil se i v ČR a nyní se vrací, aby rozparádil brněnský areál Riviera na premiéře festivalu RIO DE RIVIERA.



























Do ČR se vracíš skoro po roce, hrál jsi tu loni v červenci na festivalu Colours of Ostrava. Jak se ti tu líbilo, jak na tuto návštěvu vzpomínáš?

Bylo to moje první hraní v ČR a bohužel počasí nebylo zrovna nejlepší. Myslím, že festival by byl vydařenější, kdyby bylo více slunečno… Přesto musím říct, že jsem si odnesl příjemnou vzpomínku na Ostravu, publikum bylo skvělé a to mě těší… 

Vím, že jsi dost aktivní producent. Vydáváš na různých labelech, mezi jejichž výčet jsi nedávno přidal prestižní německý label Kompakt. Jak k tomu došlo?
No..poslal jsem jim demo.. To bylo v úterý. A už v pátek mi Wolfgang poslal mail, že mají zájem mě vydat na jejich labelu!! To byla naprosto úžasná zpráva! Jsou to skvělí lidé a celá tato záležitost mě zase posunula o něco dál.

Kromě toho máš také svůj vlastní label Funktion. Co je nového?
Poslední release na Funktion bylo EP Kenguru od Luccy + Chrise Cowieho. Dále je v plánu release od Mihalise Safrase z Řecka a ještě před létem se bude vydávat debutové EP mých přátel Pascala Brocklyho a Mistera Jo s poněkud odlišným soundem, spíše minimalistickým, s trochou Detroitu. Také jsem založil nový label pro minimal/house materiál a nazval ho Bodytalk. Prvním releasem bude deska mladého pařížského producenta Frederica de Carvalho s remixem od Kiko (Gigolo, Goodlife, Turbo), další plánované EP bude obsahovat můj track a remix od Jussi-Pekky (Poker Flat, FrozenNorth), třetí bude od Reynolda (Morfia Audio, Trenton, Treibstoff) a čtvrté od Davea DK (MoodMusic, Television). No, vypadá to, že budu mít co dělat...

Pracuješ ve studiu sám nebo s někým spolupracuješ?
Pracuji sám. Když skládáš s někým, stane se, že máte rozdílné pohledy na to či ono, např. na zvuk a tak. Ale mám projekt s mým dobrým kamarádem Oxiou, pracujeme na několika skladbách, uvidíme, jak to dopadne. Výhledově bych ale určitě chtěl pracovat s jinými umělci, konfrontovat různé vlivy a styly práce je vždycky dobré.

Co tě při skládání muziky nejvíce ovlivňuje a odkud čerpáš inspiraci?
Nejvíc mě ovlivňuje asi funk, moc se mi líbí, když má skladba pořádný groove a je taková hřejivá. Aktuálně nejvíc obdivuji práci Gabriela Anandy, Alexe Undera anebo Reynolda.

Jaké jiné hudební styly rád posloucháš?
Když nepracuji na nových skladbách, poslouchám webové radio Laurenta Garniera, které se jmenuje Pedro Broadcast Basement. Hudební dramaturgii rádia se věnuje on sám a vysílání má hodně široký stylový záběr – jazz, reggae, rock…samozrejmě electro v různých svých podobách..Přesně se to shoduje s mým vkusem.



























Kromě práce ve studiu jsi ale samozřejmě také DJ. Můžeš zmínit nějaká zajímavá hraní, která tě čekají?
Chystám se do Řecka, týden na to vystoupím na Rio de Riviera, potom do Dánska… V létě budu mít tour po ostrovech Réunion a Mauritius, na což se moc těším!! 

Které země jsi dosud navštívil a kde to bylo nejlepší?
Každá země má něco do sebe, ale konkrétně nejvíc vzpomínám na Rusko – Ekaterinburg. Super lidi, ubytování na letišti, hrozná spousta vodky, vynikající atmosféra v klubu… prostě skvělý výlet!

Co upřednostňuješ (jestli se to tak dá vnímat): DJing nebo práci ve studiu? Čemu věnuješ víc času?
Jsou to 2 různé věci, které se ale doplňují. Mám raději hraní, protože dostávám přímou zpětnou vazbu od publika. Ale na druhou stranu si moc užívám i čas ve studiu se všemi těmi mašinkami, když se vše děje přesně tak, jak si naplánuji a taky si užívám ten moment, kdy si poslouchám svůj nový track!

Co plánuješ v nejbližší budoucnosti?
Budu vydávat desku na berlínském labelu Style Rockets (Style Rockets 06) v květnu, potom další desku na mém labelu Bodytalk, také dělám na nových věcech pro Kompakt a kromě toho mám dělat ještě 2 remixy… Moc času na spaní nezbývá, do toho ještě hraní o víkendech…  ale jsem rád.

Závěrem ještě poprosíme o tvoji soukromou top 10:

1. 3 CHANNELS - 2 minuty po tym (label Trenton)
(pozor, toto není omyl, skladba se opravdu jmenuje takto, přesvědčte se přímo na stránkách 3 Channels)

2. REYNOLD - Abstract cake (Out of Orbit)
3. ANANDA/EULBERG -Schierker kreisel (Traum)
4. FLO - STYLE ROCKETS 06
5. OXIA – Domino (Kompakt)
6. JOHN TEJADA - Big City Music (Pokerflat)
7. FLORENT - Peaktime - Jussi Pekka rmx (Bodytalk)
8. GUI BORATTO – Sozinho (Kompakt)
9. AME/DIXON/SCHWARZ - Where We At (Sonar Kollektiv)
10. TAHITI 80 - Big Day - Booka Shade rmx (Island)

www.rioderiviera.cz






































zavřít