Zrní představí svůj něžný art brut ve Vltavské

Vydáno 24.04.2012 | autor: redakce

Kladenská parta Zrní si na 3. května naplánovala koncert v pražském Kulturním centru Vltavská, kde předvedou svoji tvorbu, kterou popisují slovy: „Zrní je hra, kladenskej uhelnej zen. Něžný art brut. Dřevo, město, svaly, buchary."

Zrní představí svůj něžný art brut ve Vltavské Zrní představí svůj něžný art brut ve Vltavské

zrni_promo_04_webZrní jsou něco mezi Radiohead a Václavem Koubkem, mezi rychlým městem a mlžným lesem. Kapela spolu hraje již od roku 2001 ve stálém složení - zpěv, housle, kytary, basa, bicí, akordeon, flétna, popřípadě hrnečky, lžíce, kameny, samply a smyčky.

„Vycházíme z tradice hudby lidový, která vychází z naší krajiny a ze zkušeností našich předků. A samozřejmě taky ze současný rychlý, elektronický doby, do který jsme se narodili, a která přináší zvuky strojů, aut, měst, nový lidský pocity a situace, nový technický možnosti," píše kapela na svém webu.

V roce 2009 vydali Zrní své debutové album Voní. Jejich aktuální deska s názvem Hrdina počítačový hry jde do světa vyšla v minulém roce na labelu písničkářky Radůzy, kterou koncert Zrní natolik učaroval, že nabídla kapele hned druhý den vydání alba. Koncepční album vyprávějící příběh počítačového hrdiny, který se z tepla své hry vydává do divokého světa, zaznamenalo velký úspěch a zařadilo Zrní mezi nejzajímavější hudební počiny v minulém roce.

Po celou dobu své existence Zrní pilně koncertují a jejich projev zabodoval v řadě hudebních soutěží. V roce 2009 zvítězili v soutěži Českého rozhlasu o nejlepší českou neprofesionální kapelu a následně tak reprezentovali ČR v rámci českého předsednictví EU koncertem v berlínském Kleisthausu. O rok dříve se stali absolutním vítězem projektu Future Line Paláce Akropolis a v roce 2006 získali titul Naděje Radia Beat.

Koncert začíná ve 20h v klubovém sále Elektra.



zdroj: TZ, map

zavřít