Okoř se šťávou 2012: Mandrage, UDG, Charlie Straight, ale i Václav Neckář nebo Olympic

Vydáno 01.05.2012 | autor: redakce

Tradiční festival, pořádaný v romantickém prostředí pod středočeským hradem Okoř, dospěl už do svého 14. ročníku. Mezi účinkujícími 2. června uvidíme jak nejúspěšnější kapely posledních let (Mandrage, UDG, Charlie Straight, Wohnout, Imodium), tak i nestory české scény (Václav Neckář, Olympic, Vladimír Mišík nebo České srdce).

Okoř se šťávou 2012: Mandrage, UDG, Charlie Straight, ale i Václav Neckář nebo Olympic Okoř se šťávou 2012: Mandrage, UDG, Charlie Straight, ale i Václav Neckář nebo Olympic


okokoOkoř se šťávou každoročně zahajuje festivalovou sezónu a nejinak tomu bude i letos – v sobotu 2. června od 13 hodin se v podhradí Okoře představí na dvou scénách česká rocková špička. Už první jméno v programu budí respekt a zájem – skupina Vltava v čele s nenapodobitelným Robertem Nebřenským. Ještě během odpoledne vystoupí plzeňští suveréni Mandrage, kteří v poslední době sbírají jeden úspěch za druhým - po ocenění v hudebních cenách Anděl a Žebřík nedávno absolvovali doslova triumfální turné. Na Okoři zazní i jejich hity Šrouby a matice, Františkovy lázně, Hledá se žena ad..

Speciálním hostem festivalu bude „znovuzrozený" Václav Neckář – zpěvák právě vydal comebackové album Dobré časy, navazující na jeho loňský filmový šlágr Půlnoční. Na své si přijdou i fanoušci Olympicu. V rámci oslav neuvěřitelných padesáti let existence kapely uslyšíme její „best of".

Vůbec poprvé na Okoři se šťávou vystoupí kvarteto Wohnout. Debut to bude i pro třinecký objev, skupinu Charlie Straight. Opět se na okořskou louku chystají Sto zvířat a UDG, kteří v současné době připravují nové album. Tradičně vystoupí České srdce, letos s novinkou z připravovaného CD, jež vyjde začátkem podzimu. Zajímavé seskupení očekávejme na pódiu už ve 14 hodin: Vladimír Mišík & Etc vystoupí společně s triem Ivan Hlase.

okor se stavou 2012_bill 600x650_prelepkaNa druhé scéně se představí Hentai Corporation, O5 a Radeček, Stay Subway a Imodium, kteří nedávno získali hlavní cenu za Videoklip roku v anketě Žebřík roku.

Okoř se šťávou 2012 - to je dvanáct hodin hudby bez přestávky! Festival budou uvádět Pavel Anděl a Petr Korál a i tentokrát je zajištěna kyvadlová doprava, linka X Okoř z Dejvic a Kladna během celé akce i po jejím skončení.

Pořadatelé spolu s obcí Okoř přichází s příjemným překvapením pro milovníky hradů. Při zakoupení vstupenky na festival získáte možnost zvýhodněného vstupného na prohlídku hradu Okoř - dvě vstupenky za cenu jedné. V den festivalu bude i prodloužená otevírací doba.

Okoř si vybral i Roy Littlesun, stařešina kmene Hopiů, aby zde nechal vzniknout poutní meditativní kruh tvořený kameny. Pro návštěvníky festu, kteří si chtějí toto magické místo vychutnat až do rána, bude vyhrazené místo na stanování právě v blízkosti těchto kamenů.

Vstupenky lze zakoupit za časově zvýhodněné vstupné v předprodejních sítích Ticketstream, Ticketportal, Ticketpro, Eventim. Více na www.okorsestavou.cz.

zdroj: TZ, map
zavřít