Zpěvačka Noisecut Bety Majerníková zahynula při autonehodě

Vydáno 22.05.2012 | autor: redakce

Tragédií skončila automobilová nehoda nedaleko Bratislavy, při které zahynula zpěvačka slovenských Noisecut Bety Majerníková. Bylo jí pohých 33 let,

Zpěvačka Noisecut Bety Majerníková zahynula při autonehodě Zpěvačka Noisecut Bety Majerníková zahynula při autonehodě


noisecutSlovensko přišlo v úterý 22. května o jeden z nejzajímavějších hlasů tamní hudební scény. Při dopravní nehodě mezi Vajnormi a Čiernou vodou totiž Bety Majerníková utrpěla vážná zranění, kterým nakonec podlehla.

"Třiatřicetiletá řidička osobního motorového vozidla Honda Jazz se dostatečně nevěnovala řízení, nebo nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky, sjela ze silnice a narazila do stromu. Při nehodě utrpěla zranění, kterým na místě podlehla," uvedl mluvčí bratislavské policie František Peczár. 

Bety Majerniková vystudovala Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě, kde později také působila jako asistentka v ateliéru Kov a šperk. Její práce byla uznávaná, vystavovala nejen na Slovensku, ale i v zahraničí. Za svoje díla získala i několik cen, mimo jiné například Designblok nebo Kruhy na vodě.

S Noisecut stihla od roku 2003 vydat čtři alba, přičem za třetí BLIIIZKO a čtvrté Háj & Lov získali Noisecut cenu Rádia_FM Radio_Head Award. Stejného ocenění se dostali i singlu Mariena. Majerníková dokonce pro toto slavnostní udílení navrhovala sošky pro vítěze.



map
zavřít