Co vyjde v červnu: přehled novinek

Vydáno 04.06.2012 | autor: redakce

Každé pondělí aktualizujeme seznam vydaných novinek. Tento týden vydávají album Smashing Pumpkins, dostane se k nám debut rappera Maca Millera, jenž na konci června vystoupí v pražské Roxy, nebo bestofka Black Sabbath.

Co vyjde v červnu: přehled novinek Co vyjde v červnu: přehled novinek


The_Smashing_Pumpkins_-_Oceania_coverThe Smashing Pumpkins - Oceania
Novinka Oceania je devátým studiovým albem Smashing Pumpkins a je součástí konceptu Teargarden by Kaleidyscope inspirovaného tarotovou magií. V druhé polovině roku 2009 se Billy Corgan rozhodl namísto tradičního alba natočit konceptuální projekt. Rozsáhlé dílo, které má tvořit 44 skladeb, právě vzniká a je uveřejňováno postupně.





bestofsabbath-FRONTBlack Sabbath - Iron Man - Best Of
Pro ty, kteří stále ještě litují, že neměli 6. června možnost vidět Black Sabbath poprvé (a zřejmě naposledy) v nejslavnější sestavě během pražského koncertu, na který nakonec dorazil jen Ozzy Osbourne & Friends, je tu aspoň malá náplast v podobě bestofky Iron Man, kde najdou to nejlepší z tvorby Sabbatů.






51P64j5iQRL._SL500_AA300_Mac Miller - Blue Slide Park

Fanoušci freestyle rapu tento měsíc zajásají hned dvakrát - nejen, že Mac Miller vydává svůj debut Blue Slide Park, ale navíc ho osobně představí i v Praze, a to už 29. června v Roxy. Millerovi je sice teprve 20 let, ale už se mu podařilo se probojovat do Billboard Album Chart. Navíc to není "jenom" rapper, sám se naučil hrát na klavír, kytaru, bicí i basu.





Fiona-Apple-The-Idler-WheelFiona Apple - The Idler Wheel...

Americká písničkářka Fiona Apple je expertkou na nekonečné názvy svých alb. Novinka se totiž ve skutečnosti jmenuje The Idler Wheel Is Wiser Than The Driver Of The Screw And Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do, a kdo si tohle zapamatuje, měl by od Fiony to CD dostat zdarma. Zpěvačka obnovila zvuk a od jazzu se tak trochu odklonila k mainstreamovějším směrům.





black-lips-arabia-mountainBlack Lips - Arabia Mountain
Black Lips na své šesté studiovce materiálem ani náhodou nešetřili. Přesto, že album bylo natočeno docela v kalupu, což znamená, že celý proces skládání i nahrávání trval pouhých 9 mesíců, tak se kapele podařilo na CD vtěsnat 17 skladeb. Produkce se ujal Mark Ronson a Black Lips svoji novinku představí i v České republice, a to 19. července v Meet Factory.




cherylCheryl Cole - A Million Lights

Více na čas si se svojí třetí deskou dala Cheryl Cole. Navíc neponechala nic náhodě a ke spolupráci si přizvala zvučná jména, která momentálně hýbou světem pop music. S jedním hitem jí tak pomohl Calvin Harris, další song jí napsala její konkurentka Lana del Rey. Jako host se předvedl v songu Craziest Things will.i.am z Black Eyed Peas.






blazinecRůzní - Blázinec
Basák Toxique Jan Lstibůrek a textař Robert Král spojili své síly a dali dohromady koncepční album Blázinec. Na desce zpracovali téma psychických poruch a pozvali si řadu hostů, mezi nimiž je například David Koller, Tomáš Klus, Bára Basiková, Tomáš Hanák nebo Ewa Farna, z nichž každý se ujal jedné psychické poruchy. Jeho cílem podle autorů není pasivně okukovat svět bláznů zavřených za plotem, ale spíše naopak - umožnit posluchačům pohlédnout na svět poněkud vyšinutýma očima.




Lex_HivesThe Hives - Lex Hives
Švédští Hives si přichystali již páté studiové album a tentokrát se navíc ujali sami produkce. Zaté finální mix svěřili hned několika ostříleným jménům. Jedním z nich je držitel Grammy Andrew Scheps, který v minulosti spolupracoval s Red Hot Chili Peppers nebo s Adele, dvou songů se ujal D. Sardy, který má na svědomí Marilyna Mansona nebo Slayer. V deluxe kolekci naleznete také bonusový track zprodukovaný frontmanem Queens of the Stone Age Joshem Hommem.




Amy_Macdonald_-_Life_in_a_Beautiful_LightAmy MacDonald - Life in a Beautiful Light
Předtím, než Amy MacDonald začala natáčet svoje třetí album, dala si podle svých slov "krásnou roční pauzu", která následovala po turné s deskou A Curious Thing. Nové album tak prý vzniklo daleko přirozenější cestou. Vydání je naplánováno na 11. června, v éteru al už od března rotuje první singl Slow It Down.





Looking4MyselfUsher - Looking 4 Myself

Po dvou letech se o slovo hlásí také Usher. Ten v dvouleté pauze pilně pracoval na novém stylu hudbny, který nazývá revoluční pop. S deskou mu pomohli například Diplo, Rico Love, Jim Jonsin, Salaam Remi nebo Max Martin.






Maroon-5-overexposedMaroon 5 - Overexposed

Blížící se čtvrtou studiovku předznamenal už singl Moves Like Jagger, který si s Maroon 5 střihla Christina Aquilera, ten ale novince nebude. Oficiálně první singl Payphone ale šel do světa až nedávno a zahostoval v něm pro změnu rapper Wiz Khalifa. O nové desce sami Maroon 5 tvrdí, že je tou nejpopovější, kterou zatím natočili.







Linkin_Park_-_Living_ThingsLinkin Park - Living Things

Téměř po dvou letech se na scénu vracejí Linkin Park. Jak prozradil zpěvák Mike Shinoda, deska bude obsahovat především kontroverzní témata. „Naučili jsme se, jak psát vážné písně a vážná slova. Naučili jsme se, jak se vypořádat s politikou, vírou a dalšími věcmi. Chtěli bychom se naučit mluvit s lidmi, a ne na lidi," řekl. 





603px-The_Offspring_-_Days_Go_By_album_coverThe Offspring - Days Go By

The Offspring přicházejí po čtyřech letech s vážnou deskou. „Nevím ani proč, ale některé věci jsou na albu setsakra vážné. Zároveň jsem ale potřeboval mít i nějaké vypalovačky," uvedl zpěvák Dexter Holand. Produkce se ujal proslulý matador Bob Rock, který v minulosti spolupracoval s takovými jmény, jako jsou například Aerosmith, The Cult, Bon Jovi, Mötley Crüe, Metallica. 




kaiserKaiser Chiefs - Souvenir: Singles 2004 - 2012

Kaiser Chiefs sice chystají další studiové album, aby však fanouškům zkrátili čekání, rozhodli se vydat bestofku. Ta zahrnuje jejich největší hity za posledních osm let a jako bonus navrch přihodili dosud nevydanou píseň Listen To Your Head, k níž natočili i klip. 






kylieKylie Minogue - The Best Of Kylie Minogue

Ač na to drobná Australanka ani zdaleka nevypadá, trvá kariéra Kylie Minogue dlouhých 25 let. Čtvrt století v hudební branži se proto rozhodla oslavit výběrem svých největších hitů, které všechny prošly speciálními aranžemi. 






fearfactoryFear Factory - Industrialist

A trochu metalu na závěr - průměrnou dvouletou pauzu mezi dvěma alby dodržují i Fear Factory. Poslední deska Mechanize vyšla v roce 2010, a tak je ten správný čas na novinku. Deska Industrialist je konceptuální a vypráví příběh moderní doby. 






{vypnoutslider}

Kopie - smashing-pumpkins-oceania-2lp
zavřít