Basinfirefest slaví 10 let, přát budou Apocalyptica, Children Of Bodom, Lacuna Coil či Destruction

Vydáno 21.06.2012 | autor: redakce

Basinfirefest se může pyšnit titulem největšího rockového festivalu v západních Čechách. Tradičně se koná na začátku letních prázdnin ve Spálené Poříčí nedaleko Plzně. Letos (29.6.-1.7.) jej navštíví Apocalyptica, Children Of Bodom, Destruction, Lacuna Coil nebo Cannibal Corpse, z našich třeba XIII. století, Alice & Dan Bárta, Törr či slovenští Horkýže Slíže.

Basinfirefest slaví 10 let, přát budou Apocalyptica, Children Of Bodom, Lacuna Coil či Destruction Basinfirefest slaví 10 let, přát budou Apocalyptica, Children Of Bodom, Lacuna Coil či Destruction


lacuna_coil02První ročník festivalu se konal v roce 2003, na druhém ročníku se již ale sešlo tolik návštěvníků, že musel být areál přesunut na nový pozemek o rozloze 30 hektarů!

Za dobu konání festivalu se na pódiích vystřídaly legendy rockové i metalové. Ze světových hvězd to byly např. Destruction, Pro-Pain, Clawfinger, Doro, WASP, Venom, Vader, Paradise Lost, Ill Ňino nebo Sodom. Pozadu samozřejmě nezůstávala ani domácí scéna. Vystoupením na tomto festivalu se mohou pochlubit klasikové Kabát, Arakain, Škwor, Doga nebo Krusipüsk, i velká spousta kapel dalších.

Festival letos oslaví 10. narozeniny. Nebude proto chybět party ve velkém stylu a narozeninový dort ozdobí hned několik třešniček. Festivalové jubileum oslaví světové hvězdy zvučných jmen – Apocalyptica, Children Of Bodom, Destruction, Lacuna Coil, Cannibal Corpse, Crashdïet, Wolfchant, Mercenary, Thornafire, Debauchery, Smash Hit Combo, ale i kapely tuzemské – XIII. století, Alice & Dan Bárta, Törr, Horkýže Slýže, Škwor, Sto zvířat, Smashed Face a další.

179887_(2009) Lacuna Coil Wallpaper 04 children20of20bodom

Children of Bodom wallpaper (5)Speciální narozeninová party bude letos doplněna o natáčení výročního festivalového DVD, které bude k dispozici příští rok. Naleznete na něm samozřejmě své oblíbené kapely i rozhovory s návštěvníky.

Pro nedočkavé bude letos přichystán speciální večírek, který proběhne již 28. 6. v hlavním stanu s kapacitou pro 1000 osob. Tento hlavní stan bude otevřen po celé 4 dny konání festivalu nonstop!

Program večírku pro nedočkavé:

20:00-20:45 Disabled
21:00-21:45 Checkpoint
22:00-22:45 F.O.B.
23:00-23:45 Wicked Design

Vyhrajte vstupenky na Basinfirefest!

z
droj: TZ, map

zavřít