Thin Lizzy jsou opět pohromadě, v listopadu zamíří s novou sestavou do Prahy

Vydáno 13.07.2012 | autor: redakce

Dvacet šest let po smrti frontmana Phila Lynotta se Thin Lizzy opět postavili na nohy a dali dohromady novou sestavu. Tu přivezou představit i do Prahy, a to 18. listopadu do Velkého sálu Lucerny.

Thin Lizzy jsou opět pohromadě, v listopadu zamíří s novou sestavou do Prahy Thin Lizzy jsou opět pohromadě, v listopadu zamíří s novou sestavou do Prahy


thin lizzy_01_lrThin Lizzy jsou jedním ze známějších jmen na rockové scéně. Ohnivá parta z Dublinu explodovala na scéně v roce 1969 s čerstvým zvukem, vzhledem a postoji. Kapela, v jejímž čele stál jedinečný Phil Lynott, dosáhla mnoha vrcholů a ovlivnila generace hudebníků svými klasickými skladbami jak Jailbreak, The Boys Are Back In Town, Still In Love With You, Cold Sweat, Emerald a Don't Believe A Word. Většina hudebních odborníků i fanoušků se shodne, že na pomyslném vrcholu se Thin Lizzy nacházeli v roce 1983.

Následoval však předčasný rozpad, svůj poslední koncert pak odehráli v září 1984. Jen o dva roky později byl svět šokován, když zpěvák, basista a zakládající člen Phil Lynott zemřel ve věku třiceti šesti let.

Přečtěte si životní příběh Phila Lynotta.

Dvacet šest let uplynulo, svět se změnil, ale úžasná tvorba Thin Lizzy stále není zapomenuta. Thin Lizzy se dali dohromady v nové sestavě, aby se
svojí tvorbou seznámili zcela novou generaci hudebních fanoušků. Hvězdný line-up, který tvoří Scott Gorham, Brian Downey a Darren Wharton (všichni hráli v původní sestavě Thin Lizzy), doplňuje kytarista Damon Johnson (Alice Cooper, Brother Cane), basista Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) a zpěvák a kytarista Ricky Warwick.

Kapela sklidila úspěch u kritiky i fanoušků, když v loňském roce podnikla vyprodané turné po Velké Británii. V první půlce letošního roku Thin Lizzy nadchli fanoušky coby hosté na turné Judas Priest, v té druhé se pak přijíždějí představit v rámci samostatného koncertu.



zdroj: PR, map 

zavřít