Madonna v Moskvě podpořila vězněné členky Pussy Riot

Vydáno 09.08.2012 | autor: redakce

Madonna využila svého turné a koncertu v Moskvě, aby podpořila členky ruské kapely Pussy Riot. Ty jsou obviněné z výtržnictví kvůli únorovému happeningu v centrálním moskevském kostele. Hrozí jim až sedm let vězení.

Madonna v Moskvě podpořila vězněné členky Pussy Riot Madonna v Moskvě podpořila vězněné členky Pussy Riot


aamadonnapussyZpěvačka vystoupila na Olympijském stadionu v Moskvě. V půlce setu zastavila koncert, aby vyjádřila podporu členkám Pussy Riot a vyzvala, aby Naděžda Tolokonnikovová, Marija Aljochinová a Jekatěrina Samucevičová byly propuštěny.

"Chci jen říct pár slov o Pussy Riot. Vím, že tady existuje několik úhlů pohledu na celý příběh; nechci nějak znehodnocovat církev nebo vládu. Ale myslím, že tyto tři dívky - Masha, Katya, Nadya - myslím si, že udělaly něco odvážného. Myslím, že za svůj čin zaplatily a modlím se za jejich svobodu," řekla Madonna do ticha.

"Vím, že všichni tady v hale - pokud jste moji fanoušci - cítíte, že by měly být puštěny. Takže pro tyto dívky, které jsou nyní ve vězení už pět měsíců a čekají na soud - modlím se za vaši svobodu a doufejme, že jednou budeme žít ve světě plném míru, svobody a tolerance," dodala popová královna.

Madonna ukončila projev slovy: "Dost o svobodě, pojďme zpívat o lásce!" Načež se svlékla do krajkové podprsenky a davu odhalila falešné tetování na zádech - nápis Pussy Riot a na hlavu si nasadila kuklu, jakou nosí Pussy Riot.

Pussy Riot regovaly vzkazem na Twitteru: "Drahá Madonno! Milujeme tě a možná právě teď měníš ruskou historii! Děkujeme a posíláme tisíce modliteb na oplátku."

Pussy Riot jsou nyní vězněné pět měsíců. Důvodem k vazbě bylo jejich údajné výtržnictví na únorovém happeningu v centrálním moskevském kostele. Zde zpívaly píseň Holly Shit jako protest proti ortodoxní křesťanské církvi. Hrozí jim až sedm let vězení.




map


amadonna
zavřít