Zemřel Scott McKenzie, proslavil se hitem San Francisco

Vydáno 21.08.2012 | autor: redakce

Ve věku 73 let zemřel po dlouhé nemoci americký zpěvák Scott McKenzie. Proslul především písní San Francisco, která se stala neoficiální hymnou květinových dětí.

Zemřel Scott McKenzie, proslavil se hitem San Francisco Zemřel Scott McKenzie, proslavil se hitem San Francisco


scott_mckenzieJak informoval rodinný přítel Gary Hartman, McKenzie zemřel v sobotu 18. srpna. Příčinou smrti byly s největší pravděpodobností následky nemoci, kterou zpěvák léta trpěl. Ta poškozovala nervový systém.

McKenzie údajně navíc nedávno prodělal infakrt, ale i přes varování lékařů, kteří mu radili zůstat v nemocnici, podepsal revers, protože chtěl být doma.

Steve McKenzie se narodil v roce 1939 v Severní Karolíně pod jménem Philip Wallach Blondheim. K muzice tíhnul odjakživa, během svého mládí prošel několika kapelami, a v roce 1964 se rozhodl pro sólovou dráhu. 

Průlom v kariéře zaznamenal již o tři roky později, v roce 1967, když nazpíval celosvětově známý hit San Francisco. Píseň pro něj napsal John Phillips z The Mamas & the Papas, ke kterým se McKenzie později přidal. Song se věnuje éře hippies, jenž v té době právě dosahovala vrcholu, a stal se tak neoficiální hymnou květinových dětí.



map

zavřít