Po Švédsku a Velké Británii míří Sunflower Caravan do Prahy

Vydáno 17.09.2012 | autor: redakce

Po půlroce nabitém zahraničním koncertováním vystoupí Sunflower Caravan v pátek 28.9. jako speciální host programu  Future Line v pražské Akropoli.

Po Švédsku a Velké Británii míří Sunflower Caravan do Prahy Po Švédsku a Velké Británii míří Sunflower Caravan do Prahy

File0113_mKapela úspěšně přerůstá hranice domácí scény. Na jaře vyrazila na letošní první návštěvu Švédska, aby tam ve studiu Jense Anderssona v Malmö nahrála nový materiál pro připravované singly Sunflower Caravan.

Hned v květnu pak SfC odehráli ve Stockholmu a Malmö dvě vystoupení se spřátelenými Tata Bojs v rámci projektu CZECH INVASION, spolupořádaného Českým centrem ve Stockholmu. V červnu se pak trio pražských hudebníků vydalo do Švédska znovu, tentokrát na pozvání pořadatelů festivalů Coverfestivalen ve městě Nässjö a Mossagårdsfestivalen na jihu Švédska.

Švédským hatttrickem však cestování pro Sunflower Caravan nekončilo. Před odletem do Londýna vystoupil Andy, frontman kapely, jako speciální host švédské groove-rockové čtveřice Stereo Explosion v klubu Moriska Paviljongen v Malmö. Poté se již celá kapela přemístila do dějiště olympijských her v Londýně, kde odehrála jeden koncert v Českém domě, a druhý v legendárním klubu Dublin Castle ve čtvrti Camden Town. V tomto klubu se zrodily a začínaly hvězdy britpopu, jako například Blur, Supergrass, nebo později Coldplay, The Killers, či The Arctic Monkeys…

Nyní Sunflower Caravan intenzivně pracují na dokončení připravovaných singlů a 28.9. odehrají plnohodnotný koncert jako hlavní host soutěžního večera Future Line v pražském Paláci Akropolis. Sunflower Caravan tímto koncertem podpoří zajímavou soutěž mladých kapel, jíž sami na počátku své kariéry třikrát vítězně prošli.



zdroj: TZ, map 

 

zavřít