De Phazz přijedou do Prahy s novou deskou

Vydáno 19.09.2012 | autor: redakce

Německá sestava De Phazz se v rámci projektu Conference objeví v Praze. Do pražského klubu Roxy dorazí 24. září a přivezou s sebou nové studiové album Audio Elastique. Nahrávka s pořadovým číslem devět vyšla začátkem června.

De Phazz přijedou do Prahy s novou deskou De Phazz přijedou do Prahy s novou deskou


dephazz_pr-foto1-lowDe Phazz se na novince znovu vydali po cestě organické elektronické hudby, která na toulkách potkává mnoho hudebních stylů. Hlavním motivem je sice jazz, ale ten si k sobě pouští všechno, co se mu líbí. Producent a hudební hlava Pit Baumgartner si s dalšími žánry pohrává, otáčí je, filtruje, ohýbá, mění elektronickou hudbu na akutistickou. Posluchač na albu najde swingové koláže okořeněné klasickým šansonem, elektronické downtempové skladby i čistý jazz.

První deska De Phazz - Detunize Gravity vyšla v roce 1997, kdy Pit Baumgartner dal dohromady první verzi kapely. Kromě Baumgartnera jsou stálicemi sestavy ještě soulová zpěvačka Pat Appleton a vokalista Karl Frierson. Aktuálně do kapely patří i Barbara Lahr. V Praze toto kvarteto 24. září doprovodí band čítající další čtyři muzikanty.

De Phazz vystoupili poprvé v Česku v roce 2005 na festivalu Love Planet v Táboře. Zatím poslední koncert v Česku proběhnul v květnu 2010, kdy přijeli s předchozí deskou LaLa 2.0.



ape



zavřít