CD NEW ROCKS U ŘÍJNOVÉHO REPORTU 10/06

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Konečně nářez! Připravili jsme pro vás vzorek toho nejzajímavějšího, co nabízí současný tvrdý rock. CD NEW ROCKS je obrazem angloamerické a skandinávské scény. Většina skladeb je nových a některé současně pozvánkou na koncerty v Praze.

CD NEW ROCKS U ŘÍJNOVÉHO REPORTU 10/06 CD NEW ROCKS U ŘÍJNOVÉHO REPORTU 10/06

KILLING JOKE
This Tribal Antidote (edit)
z alba Hosannas From The Basements Of Hell

Hosannas From The Basements Of Hell je bezesporu jedna z nejlepších tvrdě rockových desek roku 2006. Pro kultovní Killing Joke znamená návrat na výsluní. O jejich formě se nedávno přesvědčili i návštěvníci Trutnova. Užijte si Jaze Colemana a spol.!

DOG EAT DOG
M.I.L.F
z alba Walk With Me

Proslulá americká crossoverová partička Dog Eat Dog je zpět v plné síle! Vzpomeňte si na vyprodané koncerty s Biohazard a Downset v pražské Lucerně nebo v klubu Belmondo. Na podporu aktuální desky DED pojedou na přelomu listopadu a prosince turné v ČR a SR.

HEVEIN
Last Drop Of Innocence
z alba Sound Over Matter

Hevein je projektem zakládajícího člena finské Apocalyptiky, blonďatého ďábla Maxe Lilji. Jejich tvorba je kombinací metalového základu se smyčcovými nástroji a úderným zpěvem. Hevein se v létě představili na festivalu Rock For Church(Ill) a v nadcházejících měsících zahrají v Čechách i na Slovensku.

T.M. STEVENS
No Good W/Out The Bad
z alba Shocka Zooloo

T. M. Stevens je znám nejen jako skvělý baskytarista, ale i jako extravagatní zpěvák. Spolupracoval s Joe Cockerem, Steviem Vaiem, Billy Joelem, Tinou Turner, s Jamesem Brown nahrál hit Living In America atd.. S vlastní kapelou natočil už sedm heavyfunkových alb. 29. října jej uvidíme v pražském Lucerna Music Baru.

VOIVOD
The Dognation
z alba Katorz

V táboře fanoušků kanadských mistrů Voivod panovaly obavy, jak se kapela vyrovná se smrtí svého kytaristy Denise „Piggy“ D'Amoura, po které zbylo jen pár nahraných stop v laptopu. Zbylí tři členové, mezi nimž nechybí metallikovský Jason Newsted, však přesto dokázali vyprodukovat jeden z nejlepších letošních počinů progresivního metalu.

AMORPHIS
Two Moons
z alba Eclipse

Kultovní finská doometalová banda přichází s novým zpěvákem Tomim Joutsenem a novou konceptuální deskou Eclipse. Ta vypráví příběh z Kalevaly, což je finský národní epos sestavený z lidové tvorby. „Metal se teď ve Finsku drží průběžně v TOP 40,“ komentují Amorphis současný boom tvrdé skandinávské muziky.

BUZZCOCKS
Flat-Pack Philosophy
z alba Flat-Pack Philosophy

Tohle je lahůdka! Buzzcocks rozjeli v roce 1976 punkovou scénu a poslední dobou je o nich zas slyšet! Jejich vynikající, divoké a zatraceně protikonzumní album Flat-Pack Philosophy vám představujeme titulní skladbou.



KORPIKLAANI
Väkirauta
z alba Tales Along This Road

Folk a metal? Proč ne. Tahle finská banda nadchla návštěvníky letošního Masters Of Rock a nyní se opět vrací na Moravě. Ve zlínském Masters of Rock Café se představí „lesní klan“ 23. října. Těšte se na lidovky v úpravách, o jakých se vám nikdy ani nesnilo.

UFO
Hard Being Me
z alba The Monkey Puzzle

Tahle kapela je starší než mnoho z nás – vznikla v roce 1969. Legendární UFOni prošli spoustou změn sestavy a přežili i odchod svého nejslavnějšího člena Michaela Schenkera. Aktuální song Hard Being Me je řádně našlápnutý hardrock! UFO přistane 6. listopadu v pražské Retro Music Hall.

WEDNESDAY 13
My Home Sweet Homicide
z alba Fang Fang

Amíci Wednesday 13 připomínají Alice Coopera nebo W.A.S.P. a právě míří do Evropy. I když mají jejich písničky záhrobní názvy jako Happy Ever Cadave, spíš než k hororovému metalu mají blízko ke klasické podobě amerického heavy rocku.

FEILED
Dive
z alba Midnight Poems

Lahůdka pro fanoušky H.I.M., ale i Perfect Circle, Pearl Jam nebo Incubus. Feiled jsou další velkou atrakcí z Finska, v osobě zpěváka Antona se opět jedná o charismatickou a rozporuplnou osobnost, která se ve svých textech obnažuje popisováním svých niterných pocitů. S debutem Midnight Poets pojedou v únoru turné, které zasáhne i ČR a SR.

DEATHSTARS
Cyanide
z alba Termination Bliss

Děsivě vyhlížející Švédové jsou jednou z největších pecek electro/metal/gothic scény současnosti. Stylově se pohybují mezi Marylin Manson, Laibach, Dimmu Borgir a Paradise Lost. Prvotina Synthetic Generation vyšla v roce 2003 a dočkala se skvělého přijetí. Stejně jako letošní „dvojka“. 13. října se představí v pražském klubu Matrix.

MCQUEEN
Running Out Of The Things To Say
z alba Break The Silence

McQueen je ostrá partička tvořená čtyřmi anglickými rockerkami. Mají energii, která je trochu chybně řadí k punku, protože jejich muzika je daleko víc o hymnických refrénech a kytarových vyhrávkách. Debut Break The Silence byl přijato velmi příznivě.

NIGHTWISH
Wish I Had An Angel (live)
z alba End Of An Era

Nightwish loni opustila zpěvačka Tarja Turunen a dosud se za ní nenašla náhrada. Fanouškům této zbožňované finské skupiny zatím krátíme čas na čekání ukázkou z aktuálního živého CD/DVD.

PEEPING TOM
Mojo (feat. Rahzel and Dan The Automator)
z alba Peeping Tom

Další z projektů "bezbožného" Mikea Pattona. Stejnojmennému albu jsme v REPORTU 7-8/06 dali plný počet bodů. Najdete na něm spoustu skvělých hostů. Tahle píseň tak trochu připomíná tvorbu nepřekonatelných Faith No More.




Exkluzivní kompilace NEW ROCKS vychází 1. října a vy si ji můžete objednat i s REPORTEM 10/06 už teď za sympatických 99 Kč na predplatne@ireport.cz nebo na tel. 377 431 105.
Ukázky z tohoto CD vám naservírujeme v nejbližších dnech.  

Mediálním partnerem CD New Rocks je rádio RockZone - 105,9 FM.
www.RockZone.cz

 

zavřít