Kiss přivezou svoje Monstrum i do Prahy

Vydáno 19.11.2012 | autor: redakce

Legendární Kiss vydali začátkem podzimu už svoji dvacátou studiovou nahrávku Monster. Stejný název ponese i koncertní turné, v jehož rámci čtveřice zavítá do Evropy. Pražský koncert je v plánu 14. června 2013 v O2 Areně.

Kiss přivezou svoje Monstrum i do Prahy Kiss přivezou svoje Monstrum i do Prahy


kiss2 - pc brian lowe -  copyright kiss catalog ltd_lrLetošní rok je pro Kiss ve znamení novinky s názvem Monster, o níž v naší recenzi zaznělo: "Hned první pecka, Hell Or Hallelujah s typickým sytým hlasem Paula Stanleyho a nabroušeným kytarovým riffem Geneho Simmonse potvrzuje, že vše je v pořádku a kapela pokračuje v cestě nastoupené před třemi lety dobrým, klasicky kissáckým albem Sonic Boom. Tedy takovým, které vzpomíná na staré hity jako Detroit Rock City, Creatures Of The Night nebo Crazy Crazy Nights."

Album bylo nahráno v hollywoodském Conway studiu a produkoval ho zpěvák Paul Stanley a Greg Collins, jenž v minulosti spolupracoval například s Red Hot Chili Peppers, U2 nebo System Of A Down. Paul Stanley o albu prohlásil: "Monster je tutově největší vrchol všeho, co kapela doposud udělala".

Legenda světového glam rocku a jedna z průkopnických kapel hororově pojaté bombastické jevištní show odstartovala svou hvězdnou dráhu v roce 1973 v New Yorku. U jejího zrodu stáli zpívající basista Gene Simmons a zpívající kytarista Paul Stanley. Dvojici doplňuje bubeník Peter Criss a excentrický kytarista Ace Frehley. Skupina od počátku razila jasný a hmatatelný styl i image. Hudba se pohybovala na rozhraní glam rocku a dobového hard rocku s jednoduchými údernými slogany. Členové kapely používali výrazný maku up, kostýmy a bombastickou jevištní show. Vodítkem byla jak prezentace New York Dolls a Alice Coopera, tak Simmonsova zamilovaná komicsová literatura.

Kiss momentálně vystupují v sestavě Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer, a Eric Singer. Do Prahy se vrátí po třech letech a půjde už o jejich čtvrtý koncert v Česku v pěti letech. Všechny poslední koncerty byly vyprodány. Vstupenky budou v prodeji od 22. listopadu v cenové relaci 1090 Kč - 1790 Kč.



TZ, ape


kiss1_top
zavřít