Kris Kristofferson a Wabi Daněk se potkají na jednom pódiu

Vydáno 27.11.2012 | autor: redakce

Již ve čtvrtek 29. listopadu se čeští fanoušci dočkají jednoho z nejuznávanějších muzikantů v žánru country, zpěváka Krise Kristoffersona. Letos jej navíc doplní jedna z tuzemských nejvýraznějších osobností tohoto žánru - Wabi Daněk.

Kris Kristofferson a Wabi Daněk se potkají na jednom pódiu Kris Kristofferson a Wabi Daněk se potkají na jednom pódiu

kriskristofferson17-430x250Kris v Praze vystoupí po pěti letech. V Kongresovém centru představí zbrusu novou desku Feeling Mortal, vzpomínku na dobu 60. let minulého století, kdy se v Nashville snažil o jediné - nezřízeným životem si ten svůj co nejvíce zkrátit.

Doslova k tomu říká: "Převracel jsem auta, rozbíjel motorky, pil jsem a dělal všechno pro to, abych zemřel dřív. Ale nefungovalo to." A nezanechalo to ani žádné viditelné následky - Krisovi je 76 let a i v takto požehnaném věku se těší vynikající kondici, díky níž stihl za svou kariéru natočit na téměř tři desítky alb.

Wabi Daněk považuje za velkou čest, že si zahraje na jednom pódiu právě s Kristoffersonem. "Samozřejmě nejsem jediný, kdo si z plejády country bardů oblíbil K.K. Mne k tomu vedl vedle jeho nesporných skladatelských a textařských kvalit, také fakt, že stejně jako já nedisponuje tím, čemu se říká 'velký hlas' Ale s tím co má, pracuje velmi mistrně a umí přenést naléhavost myšlenky do uší i duší posluchačů. On mi vlastně ukázal, jak na to," řekl skromně Wabi Daněk.

Doplňme, že koncert Krise Kristoffersona v Kongresovém centru začne v osm hodin.

Viktor Mašát, TZ

zavřít