Tiché dohodě předskočí v Plzni a v Praze trio Rubiano

Vydáno 28.11.2012 | autor: redakce

Mladé energické funk-rockové trio z Plzně Rubiano v čele s talentovanou zpěvačkou a kytaristkou Terezou Hrubanovou předskočí na dvou koncertech Tiché dohody.

Tiché dohodě předskočí v Plzni a v Praze trio Rubiano Tiché dohodě předskočí v Plzni a v Praze trio Rubiano

rubiano_1Poprvé se tak stane 29. listopadu v Plzni v KD Šeříkovka a následně 7. prosince v pražské Akropoli (už od 19 hod.) na speciálním koncertu Tiché dohody Come 2gether, kde bude mezi hosty také zpěvák Michal Hrůza. 

Rubiano prý objevil známý publicista Ilja Kučera a seznámil s jejich nahrávkami Dana Šustra při jednom rozhovoru v rádiu. "Myslel jsem si, že je to nějaké cizí kapela a byl jsem strašně překvapenej, že jsou z Plzně," říká Dan Šustr. "Tereza nejen hraje unikátním způsobem na kytaru a hlavně skládá skvělý věci. Věřím jí. Má tah na bránu a jde si za svým cílem, proto jsem jim nabídl hudební prezentaci před Dohodou. Myslím si, že má na naší hudební scéně do budoucna určitě co říct."

Rubiano vzniklo v roce 2008 a dosud natočilo maxisingl (2010) a CD Loud Summer (2011). Vedle Terezy tvoří sestavu rytmická sekce - baskytarista Marek Cába a bubeník Dominik Kollinger. V současnosti kapela pracuje na novém materiálu částečně v Německu a Česku.

TZ, ape

zavřít