Mikoláš Růžička, polovina Republic of Two, pokřtí v únoru sólový debut

Vydáno 15.01.2013 | autor: redakce

Zpěvák a kytarista Mikoláš Růžička, jeden ze dvou frontmanů pražské indie-folkové skupiny Republic of Two, vydal na podzim své první sólové album Piano. 12. února ho slavnostně pokřtí v pražském Paláci Akropolis.

Mikoláš Růžička, polovina Republic of Two, pokřtí v únoru sólový debut Mikoláš Růžička, polovina Republic of Two, pokřtí v únoru sólový debut


mikolas_2

































Během koncertu vystoupí kromě Mikoláše Růžičky i jeho kolega z Republic of Two Jiří Burian tentokrát s Tadeášem Haagerem. Ti zde v premiéře zde představí svůj ambientní projekt One Bit Wonder. Večer zahájí duo Káča a Sára v lese, tedy dvojice Káča Šantrochová (Sant Roche) a Sára Vondrášková (Never Sol). Během večere dojde také na premiéru videoklipu ke skladbě Waste of Time režisérky a fotografky Bet Orten.

Prvotina Mikoláše Růžičky Piano, jež vyšla 1. října loňského roku, obsahuje celkem devět skladeb a mísí se na ní snová melancholie, zvuky akustických nástrojů a jemná elektronika. S nahráváním pomohli baskytarista Štěpán Růžička a bubeník Jan Janečka, jež jsou s Růžičkou propojeni v koncertní sestavě Republic of Two, a cellistka Terezie Kovalová. Album se točilo v domácím studiu Mikoláše Růžičky a ve studiu Jámor u zvukového mága Ondřeje Ježka, který je podepsaný i pod celkovým zvukem desky.

Vstupenky na křest jsou k dispozici v obvyklých předprodejních sítích za 180 Kč a v den koncertu v kavárně Paláce Akropolis za 200. Kč. Ke každé zakoupené vstupence dostane držitel dárek v podobě křtěného alba Piano.

TZ, ape
zavřít