Corey Taylor, zpěvák Slipknot, přiveze do Prahy svoji smečku Stone Sour

Vydáno 21.01.2013 | autor: redakce

Posledním počinem Stone Sour je album House of Gold & Bones - Part 1 z konce října. Druhý díl, jenž celý příběh dokončí, vyjde v dubnu. Dva měsíce poté, konkrétně 20. června, vystoupí naživo v pražském Lucerna Music Baru.

Corey Taylor, zpěvák Slipknot, přiveze do Prahy svoji smečku Stone Sour Corey Taylor, zpěvák Slipknot, přiveze do Prahy svoji smečku Stone Sour


stonesour




























 

Historie Stone Sour, v jejichž sestavě vystupují také dva členové Slipknot, Corey Taylor a James Root, sahá až k počátkům devadesátých let. Jejich rozjezd pak na čas přerušil právě vzestup Slipknot a svoji první studiovou desku tak nahráli až v roce 2002. Zmíněné album House of Gold & Bones - Part 1 je jejich čtvrtým počinem.

Přečtěte si recenzi alba House of Gold & Bones - Part 1

"Pro nás tohle bylo něco víc, než jen několik písniček," říká kytarista Stone Sour Josh Rand. "Chtěli jsme udělat něco fakt speciálního a všechno začalo, když nám Corey řekl o celé koncepci. Byla to taková mise a muzika naprosto souzní s příběhem. Hodně jsme do toho každý z nás dal!" Album produkoval David Bottrill, jenž se v minulosti podílel na nahrávkách Tool, Silverchair nebo Staind. Zároveň jde o první desku, na níž chybí původní basák Shawn Economaki. Ve studiu ho nahradil Rachel Bolan, člen Skid Row.

Poslední koncert v Česku odehráli Stone Sour před sedmi lety ve Zlíně jako support Alice in Chains. Vstupenky na červnové vystoupení jsou k dispozici v obvyklých předprodejích od 750 Kč. {vypnoutlink:Alice}

ape, TZ

zavřít