První jména na Rock for People: QOTSA, Klaxons, Papa Roach

Vydáno 05.02.2013 | autor: redakce

Před necelými čtrnácti dny na první tiskové konferenci festivalu Rock for People ještě žádné konkrétní jméno nezaznělo, avšak pořadatelé nenechali fanoušky čekat dlouho.

První jména na Rock for People: QOTSA, Klaxons, Papa Roach První jména na Rock for People: QOTSA, Klaxons, Papa Roach


queens-of-the-stone-age-3Mezi největší hvězdy hradeckého festivalu budou patřit Queens of the Stone AgePatrně největším aktuálně ohlášeným tahákem festivalu budou Queens of the Stone Age. Kalifornská sestava, žánrově se rozpínající od heavy metalu a hard rocku, přes psychedelii až k alternativě či art rocku, patřila dlouhé roky mezi často jmenované a žádané interprety domácích hudebních příznivců. Do Česka přivezou i nové album, na jehož nahrávání se bude podílet mimo jiné Dave Grohl.

Po dvou letech od energií nabitého koncertu v Lucerna Music Baru se do česka vrátí rockeři Papa Roach. Někdejší nu-metalisté sice postupem času obrousili své ostré hrany, jak ovšem dokazuje poslední nahrávka The Connection (přečtěte si recenzi), mají stále co říct. Mimochodem, parta kolem Jacobyho Shaddixe letos slaví dvacet let existence.

Dalšími dvěma ohlášenými sestavami devatenáctého ročníku festivalu, jenž se bude konat 2. - 5. července ve Festivalparku v Hradci Králové, jsou Britové Klaxons, neformální průkopníci new-rave, a v Česku velmi oblíbení electroswingeři Parov Stelar. Vstupenky na Rock for People jsou k dispozici od 1400 Kč.



ape


queens-of-the-stone-age-top
zavřít