Charlie Straight míří do Evropy, zahrají na festivalu The Great Escape

Vydáno 14.02.2013 | autor: redakce

Britský Brighton se ve třetím květnovém týdnu opět stane centrem evropské hudby a Charlie Straight budou u toho. Jako první česká kapela si tak zahrají na festivalu, který jeho tvůrci koncipují jako startovací plochu pro nadějné evropské umělce. Na začátku března navíc třinecká skupina vydá videoklip k písni I sleep alone nazpívaný s Markétou Irglovou.

Charlie Straight míří do Evropy, zahrají na festivalu The Great Escape Charlie Straight míří do Evropy, zahrají na festivalu The Great Escape


charliestraight_greatescapeCharlie Straight jsou první českou kapelou, která si na festivalu The Great Escape zahrajeKapela zahraje na The Great Escape dvakrát a to přímo na doporučení programového ředitele festivalu Adama Ryana, jehož Charlie Straight zaujali na vídeňské akci Waves Vienna v říjnu 2012. "Když jsme ve Vídni narazili na sympatického Angličana a pozvali ho na náš koncert, nevěděl jsem, jak to pro nás může být důležité, takže jsem naštěstí neměl velkou trému," vysvětluje zpěvák Albert Černý.

The Great Escape byl založen s jasným záměrem stát se hlavním evropským festivalem, kde se fanouškům i kritikům představují nové kapely. Už od roku 2006 tato třídenní akce vždy v květnu v Brightonu startuje britskou festivalovou sezónu. V evropském hudebním světě je to klíčová událost, na které se v třiceti klubových lokacích potká více než 300 umělců. V minulých letech to byli například Adele, Bon Iver, Gotye, Foster The People, Bat for Lashes, The Kooks nebo Beach House. Letos se festival uskuteční 16. -18. května.

"Na jaře nás toho čeká hodně. Obrovskou radost máme i z písně I sleep alone, kterou jsme nahráli s Markétou Irglovou. Videoklip natočený na Islandu, kde Markéta momentálně bydlí, chceme do světa vypustit na začátku března," dodává Černý. Irglová je držitelkou Oscara za titulní píseň Falling Slowly k filmu Once. V neděli 10. února 2013 získala cenu Grammy nahrávka právě z představení muzikálu Once, v němž Markéta Irglová a Glen Hansard figurují jako autoři písní.



TZ, ape

zavřít