Bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze Bayley chystá v Česku akustické miniturné

Vydáno 26.02.2013 | autor: redakce

Blaze Bayley vystoupí v doprovodu holandského kytaristy Thomase Zwijsena na šesti místech České republiky. Nebude chybět ani spřízněná českobudějovická kapela Seven, jež s Blazem pravidelně vystupuje.

Bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze Bayley chystá v Česku akustické miniturné Bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze Bayley chystá v Česku akustické miniturné


blaze_crBlaze Bayley bude propagovat své nové EP Russian Holiday. Na štaci přizval kytaristu Thomase Zwijsena, jenž se podílel i na loňském albu Bayleyho The King of Metal a doprovázel ho také na turné po Evropě. Sám Thomas vydal album s názvem Nylon Maiden, které obsahuje 11 skladeb "Mejdnů" v neobvyklých aranžích akustické kytary.

Jako host se objeví sestava Seven z Českých Budějovic, která jako vůbec první česká kapela podepsala smlouvu s největším světovým nezávislým vydavatelstvím Nuclear Blast, u něhož vydala své poslední album Freedom Call (recenze). Seven vystoupí taktéž v upraveném unplugged setu. Seven s Blazem vystupují pravidelně - v loňském roce spolu sdíleli jedno podium v rámci projektu Legendary voices of Iron Maiden nebo na Masters of Rock.

Koncerty akustického světového tour odstartovaly již v lednu v Jižní Americe, v průběhu února se přesunuly do Evropy, kde kromě České republiky navštíví také Velkou Británii, Holandsko, Německo, Francii, Švýcarsko, Itálii, Rakousko, Polsko, Slovensko, Bulharsko, Finsko, Dánsko a Dubaj.

ACOUSTIC WORLD TOUR 2013 v ČR:

24. 3. Valašské Meziříčí – M-Klub – Bayley, Zwijensen + Iron Maiden revival
26. 3. Praha – Rock Café – Bayley, Zwijensen + Seven
27. 3. Lanškroun – Kulturní centrum – Bayley, Zwijensen + Seven
10. 4. Litvínov - ATTIC Rock Club – Bayley, Zwijensen + Seven
11. 4. Plzeň – House of Blues – Bayley, Zwijensen + Seven
12. 4. Pelhřimov – Stará Tiskárna – Bayley, Zwijensen + Seven



TZ, ape

zavřít