Patrick Wolf se vrací do Česka, vystoupí tu poprvé akusticky

Vydáno 24.02.2013 | autor: redakce

Britský písničkář, multiinstrumentalista a showman vystoupí už 28. února v Paláci Akropolis. V Praze představí nové album Sundark and Riverlight. To je retrospektivním průřezem jeho tvorby za posledních 10 let a to v nové akustické podobě.

Patrick Wolf se vrací do Česka, vystoupí tu poprvé akusticky Patrick Wolf se vrací do Česka, vystoupí tu poprvé akusticky


patrick_wolfPatrick Wolf naživo se rovná spojení módních excesů s emočně intenzivní hudbou.Pozornost na mladého mulitinstrumentalistu strhlo hned první album Lycanthropy z roku 2003, které spojovalo intimní písničkářství s inovativní elektronikou. Po přelomové třetí desce The Magic Position z roku 2007 se Patrick Wolf sice upsal velké nahrávací společnosti, ale nakonec zvolil nezávislost. Prostřednictvím internetové stránky Bandstocks.com požádal své fanoušky o podporu a nabídl jim ke koupi desku, kterou ještě ani nezačal natáčet. Experiment se zdařil a Patrick vybral dost peněz na natočení hned dvou alb.

Po opusu The Bachelor vydal loni jeho pokračování Lupercalia nazvané po pohanské oslavě plodnosti. "Písně o lásce jsou nejobvyklejší téma populární hudby, já jsem k němu chtěl ale přistoupit způsobem, který zatím ještě nikdo nepoužil. Chci být originální - je to jeden z mých největších cílů," prohlásil v rozhovoru ke zmíněné desce Wolf.

Koncert v Paláci Akropolis bude tentokrát k sezení. Vstupenky jsou k dispozici od 750 Kč.



TZ, ape

zavřít