LIVING COLOUR V RETRU S PŘEKVAPENÍM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V rámci série Prague International Bluenight se do Prahy již podruhé vracejí LIVING COLOUR. Skupina, která zásadně ovlivnila světovou hudební scénu 90.let, vystoupí v pondělí 18.12. v klubu Retro Music Hall. Smíme lehce odkrýt chystané překvapení, týkající se předkapely.

LIVING COLOUR V RETRU S PŘEKVAPENÍM LIVING COLOUR V RETRU S PŘEKVAPENÍM

I když letos se plány kapely často křížily s náročným angažmá zpěváka Coreyho Glovera v muzikálu Jesus Christ Superstar (zpíval part Jidáše, více ZDE), do Prahy přijedou Living Colour v kompletní (tedy původní) sestavě: Vernon Reid - kytara, Doug Wimbish - basa, Will Calhoun - bicí a CG - zpěv.























Na počátku devadesátých let patřili LC spolu např. s Nirvanou k tomu vůbec nejvlivnějšímu, co tehdejší hudební scéna nabízela. Čtveřice mezi žánry s lehkostí proplouvajících Newyorčanů se tehdy našla v tvrdém rocku či metalu, ale stejně tak holdovala i soulu, funku, hiphopu nebo jazzu a svůj jasný názor navíc deklarovala i sociálně laděnými texty. O eklektičnosti jejich hudby svědčí mj. i předloňské americké turné s legendou progresivního rocku King Crimson.

Do Prahy přijíždí skupina s programem postaveným na úspěšném posledním albu CollideOscope.



































Jako předkapela se představí duo ze skupiny Gulo čar – Pavel a Vláďa Dirdovi, se kterým mají Living Colour připravené překvapení. Více bude jasné na místě, každopádně v Retru (www.retropraha.cz)
nás čeká pravděpodobně nejžhavější pražský koncert posledního měsíce v roce.
Začíná se v 19:30.

So, what's your favourite colour, baby?!?!...

www.livingcolour.com

 

zavřít