Joe Satriani: nové album a další koncert v Česku

Vydáno 09.04.2013 | autor: redakce

Po necelém roce dorazí do Česka kytarový génius Joe Satriani. Tentokrát s sebou přiveze nové album s názvem Unstoppable Momentum, které vychází začátkem května.

Joe Satriani: nové album a další koncert v Česku Joe Satriani: nové album a další koncert v Česku

joe-satriani-rock-guitar-legends-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joe Satriani vystoupí v Česku už počtvrté. Po třech halových koncertech v Praze se však poprvé představí pod širým nebem, konkrétně 4. července v přírodním amfiteátru Loket u Karlových Varů. Zatím naposledy v Česku koncertoval loni v červenci v rámci turné kytarových velikánů G3 v dopovodu Stevea Vaie a Stevea Morse.

Unstoppable Momentum bude už čtrnáctým Satrianiovým studiovým počinem. Produkce se ujal sám kytarista ve spolupráci s Kanaďanem Mikem Fraserem, jenž má svůj otisk na deskách AC/DC nebo Aerosmith. Na albu se objevují také další hudebníci: Vinnie Colauita (Sting, Jeff Beck), Chris Chaney (Jane's Addiction) a Mike Keneally (Dethklok). Nahrávka bude obsahovat jedenáct kousků a podle Satrianiho půjde o velmi pestrý materiál, který postihne mnoho hudebních směrů a vlivů.

Joe Satriani přezdívaný Satch začal hrát na kytaru ve 14 letech, v roce 1988 byl kytaristou kapely Micka Jaggera na jeho prvním sólovém turné a v roce 1994 tour kytaristou Deep Purple. Prodal přes deset milionů nahrávek a posbíral 15 nominací na Grammy. Mezi jeho aktuální projekty patří superskupina Chickenfoot.

TZ, ape

zavřít