ŽEBŘÍK 2006 PRÁVĚ STARTUJE

Vydáno 09.01.2007 | autor: redakce

Vyhlášení ankety ŽEBŘÍK 2006 SONY ERICSSON AWARDS proběhne 9. března v Plzni. Podpořte svého oblíbeného interpreta nebo kapelu!

ŽEBŘÍK 2006 PRÁVĚ STARTUJE ŽEBŘÍK 2006 PRÁVĚ STARTUJE

Do svého jubilejního 15. ročníku (!) vstupují prestižní hudební ceny Žebřík. V anketě, která není limitována nominacemi a o jejíž výsledcích rozhodují opravdoví fanoušci hudby, lze hlasovat od 1. ledna do 28. února formou SMS.

K vyhlášení cen ŽEBŘÍK 2006 SONY ERICSSON AWARDS dojde v pátek 9. března od 20 hodin v Domě kultury Inwest v Plzni.



Osobnosti domácí hudební a filmové scény převezmou originální sošky renomovaného výtvarníka Václava Česáka, zvané Tančící „R“. Podle slov Jardy Hudce, vydavatele pořádajícího časopisu REPORT, budou znovu oceněni první tři interpreti nebo skupiny v každé z deseti kategorií. „To je jedno ze specifik Žebříku, ceny předáme nejen vítězům, ale i dalším ´medailistům´. Kategorie byly mírně pozměněny, např. přibylo Hudební DVD roku. Naopak jsme zrušili Osobnost roku, která se často shodovala s vítězi jiných kategorií a byla tak trochu za zásluhy než za konkrétní hudební výkon v uplynulém roce.“ Jedenáctou a jedinou zápornou kategorií je obávaný Průser roku, ten ovšem bývá pouze oznámen.

Během show, která potrvá bezmála pět hodin, koncertně vystoupí např. Support Lesbiens, J.A.R., Peha, Gaia Mesiah a mnoho dalších. Moderátorem večera bude znovu režisér Zdeněk Suchý. Druhá scéna bude věnována předním hiphopovým projektům.



Mezi vítězi uplynulého ročníku byli Aneta Langerová, Clou, Dan Bárta, Chinaski, DJ Wich, film Štěstí, ceny si odnesli také Vypsaná fixa, Divokej Bill, Anna K, Lenka Dusilová, Matěj Ruppert, Petr Bende, Gaia Mesiah, Ladida, Lucca, Richard Krajčo aj.



Tentokrát se hlasuje se formou SMS na číslo 900 30 06 – v CZ-SK části ve tvaru: ZB číslo kategorie D jméno příjmení interpreta (nebo název skupiny či díla)

Ze Slovenska se hlasuje stejným způsobem, ovšem na číslo 6661.

Kategorie jsou vedeny pod těmito čísly:

1 SKUPINA
2 ALBUM
3 SKLADBA
4 VIDEOKLIP
5 ZPĚVÁK
6 ZPĚVAČKA
7 DJ
8 OBJEV
9 HUDEBNÍ DVD
10 FILM
11 PRŮSER

Hlasy budou slosovány o hudební telefony Sony Ericsson W850i a další hodnotné ceny.

Další info přináší aktuální číslo REPORTU, které navíc obsahuje DVD s vyhlášením Žebříku 2005.


klikněte pro více informací
zavřít