CHA CHA MOZARTE!

Vydáno 06.01.2007 | autor: redakce

Dá se zahrát Don Giovanni, Kouzelná flétna nebo Malá noční hudba jako salsa nebo cha cha? Přesvědčte se o tom 20. března v pražském Paláci Akropolis na koncertu MOZART MEETS CUBA.

CHA CHA MOZARTE! CHA CHA MOZARTE!

Projekt Mozart Meets Cuba zajímavým způsobem připomíná a rozvíjí hudbu tohoto skladatelského genia. Ingrediencemi jsou na jedné straně vynikající klasičtí hudebníci z Německa sdružení v triu Klazz Brother - členové předních filharmonických těles s chutí experimentovat a bavit sebe i publikum (Tobias Forster, Kilian Forster, Tim Hahn) - a na straně druhé dva rodilí perkusionisté z Kuby (Alexis Herrera Estevez, Elio Rodriguez Luis).



V rámci koncertu Mozart Meets Cuba tak v afro-kubánských rytmech a úpravách zazní skladby W. A. Mozarta z Kouzelné flétny, Dona Giovanniho, klavírních koncertů (č. 21, 23) a sonát (c-Moll, C-Dur, A-Dur), včetně Tureckého pochodu či Malé noční hudby.



Klazz Brothers & Cuba Percussion se společně pohybují mezi světem klasiky a kubánské hudby od roku 1999. Jsou známí svými hudebními experimenty, na značce Sony Classic vydali kromě projektu Mozart Meets Cuba alba Classic Meets Cuba či Jazz Meets Cuba. V roce 2005 byli nominováni na cenu Grammy v kategorii „best classical crossover album“. Jsou držiteli německých hudebních cen - „Klassic Echo“ 2003 a 2006 a „Jazz Award“ 2003 a 2005.

Chcete slyšet, jak podobný mix zní? Tady máte jedinečnou možnost.

www.mozartmeetscuba.com
zavřít