LENNON MLADŠÍ V PRAZE

Vydáno 10.01.2007 | autor: redakce

SEAN LENNON představí nový materiál 5. února v Lucerna Music Baru. Druhá deska sbírá samé příznivé kritiky, takže je rozhodně na co se těšit.

LENNON MLADŠÍ V PRAZE LENNON MLADŠÍ V PRAZE

Friendly Fire je druhá sólová deska a zároveň film Seana Lennona, syna Johna Lennona a Yoko Ono. Album volně navazuje na Lennonův debut Into the Sun z roku 1998. Obsahuje kinematografickou suitu písní, které jsou stylově bohaté stejně jako jeho předchůdce, avšak ve srovnání s ním mají skladby více tradiční strukturu a také několik jednotících témat.



„Po prvním albu jsem dlouho cítil rozčarování nad mašinérií hudebního průmyslu,“ říká Lennon. „Ne že bych přestal hrát, nahrávat a vystupovat, jen jsem toto vše dělal diskrétněji. Friendly Fire je pokusem, jaké by to mohlo být dělat hudbu opět veřejněji.“



Lennon také napsal pro každou skladbu krátký film (režie Michele Civetta). DVD se prodává společně s CD Friendly Fire v jednom balíčku. Ve fantaskních filmech, které dohromady tvoří konceptuální snímek o zradě a zklamání v lásce, hrají kromě Lennona samotného také jeho přátelé Lindsay Lohan, Bijou Phillips, Asia Argento, Carrie Fisher, Devon Aoki, Jordana Brewster a další.

Trailer k filmu můžete vidět zde.

Sean Lennon, 5. února, Lucerna Music Bar, Praha.
zavřít