Mandrage na Rockfestu Vysmáté léto nahradí Ewu Farnou a Peter Bič Project

Vydáno 04.07.2013 | autor: Petr Lenk

Zpěvačka Ewa Farna na jubilejním 10. ročníku festivalu Vysmáté léto, který se uskuteční 20. července v Kadani, ze zdravotních důvodů nevystoupí. Na akci, jejíž hlavní hvězdou budou Finové The Rasmus, ji nahradí plzeňští Mandrage.
 

Mandrage na Rockfestu Vysmáté léto nahradí Ewu Farnou a Peter Bič Project Mandrage na Rockfestu Vysmáté léto nahradí Ewu Farnou a Peter Bič Project

mandrage neMandrage

"Ewa bohužel musí, na doporučení lékařů, absolvovat několikatýdenní hlasový klid, který by měl zregenerovat její dost unavené hlasivky. Termín konání festivalu se s tímto obdobím kryje. Touto cestou se tedy Ewa moc omlouvá a těší se na setkání s fanoušky v rámci některého z příštích ročníků festivalu", sdělila zpěvaččina manažerka Michaela Kocourová. "Děkuji organizátorům za pozvání na Vysmáté léto. Moc hezky na tento festival vzpomínám a doufám, že na něj budu moct jako účinkující zase dorazit. Všechny moc pozdravuju, užijte si širokou škálu interpretů a někdy naviděnou", dodává Ewa Farna.

"Je nám to moc líto, ale zdraví je samozřejmě na prvním místě. Přejeme Ewě úspěšnou rekonvalescenci a brzké uzdravení ", vyjádřil se k vzniklé situaci za pořadatele festivalu Jiří Knop. Ten také potvrdil, že naopak dobrou zprávu mají pro všechny fanoušky skupiny Mandrage. "Jsme rádi, že se nám podařilo na poslední chvíli pro náš festival tuto kapelu získat. Náhrada je to jistě více než adekvátní a patří jí velký dík za to, že k nám dorazí". 

Program letošního ročníku se bohužel nevyhne ještě jedné změně. Plánované vystoupení v kadaňském podhradí odvolala dále slovenská skupina Peter Bič Project, která na žádost jejího partnera ve Švédsku si pobyt ve Skandinávii prodlouží kvůli vystoupení na Baltic Song Festivalu.

Navzdory právě uvedeným změnám účinkujících jsou přípravy festivalu v plném proudu a pomalu se začíná připravovat speciální scéna a světelná show pro hlavní hvězdu festivalu - finskou skupinu The Rasmus.

 

  1. Vyhrajte vstupenky na Rockfest Vysmáté léto v Kadani!

 

Vedle ní a výše zmíněných Mandrage během jediného dne na třech scénách Vysmátého léta vystoupí na dvě desítky skupin a umělců jako Kryštof, UDG, Walda Gang, Clou, Xindl X, Eddie Stoilow, Krucipüsk, Rybičky 48, The Plastic People Of The Universe, KOFE-IN, Vítkovo kvarteto, Dymytry, Jackye, Underground Superstar a Love Makers.

rasmus-005The Rasmus

Zahraniční hudební scénu budou tentokrát reprezentovat také rockeři The Dirty Youth z Velké Británie, kteří zahajovali loňské vystoupení The Rasmus v Praze. Německá metalcore skupina Eskimo Callboy předvede tuzemským fanouškům show, se kterou v srpnu vystoupí také na prestižním festivalu Wacken Open Air, a bývalý člen Within Temptation Martijn Westerholt přijede představit svoji stávající domovskou formaci Delain.

Jako každým rokem i letos nabídne festival také divadelní scénu a pro rodiny s dětmi  zázemí v dětském koutku i zábavní stánek. Vysmáté léto se letos rovněž znovu zapojí do programu na podporu recyklace - Čistý festival.
 

  1. FOTOREPORT: Vysmáté léto přivítalo Kabát, Nightwork, Tomáše Kluse a další

 

Pokud tedy ještě nevíte, kam 20. července sami nebo s rodinou vyrazit, kadaňský festival může být vaším ideálním cílem. O to víc, že vstup pro děti menší 125 centimetrů je zdarma. Vstupné pro děti vyšší a dospělé je v předprodeji do 19.6. k zakoupení za 600 korun, na místě bude o sto korun dražší. Držitelé ZTP si mohou vstupenku pořídit pouze na místě za 350 korun. Pro náročnější návštěvníky jsou (pouze v síti Ticketstream) k dispozici také VIP vstupenky za 1350 Kč.

Více na www.rockfest.cz


TZ {vypnoutlink: Kabát, Nightwork, Air}

zavřít