MTV Video Music Awards: Prezident popu Justin Timberlake oživil 'N Sync

Vydáno 27.08.2013 | autor: redakce

Justin Timberlake ovládl rok 2013. Začal vydáním prvního dílu nahrávky The 20/20 Experience, pokračoval novými klipy, na podzim má naplánovaný druhý díl alba a americké turné a nyní se stal senzací MTV Video Music Awards 2013. Nejvíc se bude ale mluvit o tom, že na jeden večer obnovil svoji původní kapelu 'N Sync.

MTV Video Music Awards: Prezident popu Justin Timberlake oživil 'N Sync MTV Video Music Awards: Prezident popu Justin Timberlake oživil 'N Sync

justin-timberlake-vmas-mtv-video-vanguardJustin Timberlake na MTV Video Music Awards 2013

O tom, kdo přebral vládu nad večerem oslavujícím hudební videa, není pochyb. Justin Timberlake byl označen za Prezidenta popu, dále dostal největší prostor pro živé vystoupení a získal čtyři ocenění. Dvě ceny za klip Mirrors - Video roku a Nejlepší střih, klip k písni Suit & Tie od režiséra Klubu rváčů nebo The Social Network Davida Finchera získal cenu za Nejlepší režii. Poslední cena, Micheal Jackson Vanguard Award, je asi tou nejvýznamnější. Uděluje se za posouvání hranic a inovátorství ve vývoji klipů a není pravidlem, že musí být předána každý rok. Justin Timberlake se tak zařadil po bok držitelů jako je Madonna nebo Bestie Boys.

Živé vystoupení Justina Timberlake trvalo celých 15 minut, do nichž se snažil vtěsnat průřez celou svou tvorbou. Vznikl tak výsledný mix zkrácených verzí jeho zásadních hitů jako SexyBack, Like I Love You nebo Cry Me a River. Aby byl ovšem obraz úplný, přizval si na pódium se slovy "řekli jste si o to" členy své bývalé kapely 'N Sync. Společně zazpívali a synchronně, jako za starých časů, zatančili na písně Girlfriend a Bye Bye Bye.

justin-timberlake 2

'N Sync ohlásili rozpad kapely v roce 2002 a následujícího roku odehráli svůj poslední společný koncert. Oficiálním důvodem rozpadu byla práce na samostatných projektech, z pětice členů úspěch ovšem sklidil je Timberlake. O hudební kariéru se snaží i JC Chavez, ale bez většího ohlasu. Zbytek boybandu s uchytl v televizi a u dabingu. O obnovení 'N Sync se ovšem nemluví, pravděpodobně bylo vystoupení na MTV VMA ojedinělou událostí.

Timberlakeovo vystoupení postavilo celý sál, který jinak normálně sedí, jak je tomu u předávání cen ve formálním oblečení zvykem, na nohy, a dokonce ho dokázalo rozbouřit natolik, že i přítomné hvězdy (nevyjímaje Lady Gagu, Rihannu nebo Willa Smithe) uvedl do tanečního varu. Sám Timberlake předváděl na pódiu se skupinou doprovodných tanečníků dokonale promyšlenou show.

Jana Václavíková

 

zavřít