Listopad v Praze rozjasní indie-popové duo Tegan and Sara

Vydáno 04.09.2013 | autor: redakce

Vůbec poprvé dorazí do Česka dvojčata Tegan a Sara Quinovy. Kanadské indie-popové duo vystupující jako Tegan and Sara na jaře vydalo povedenou nahrávku Hearthrob a v rámci světového turné ji 3. listopadu představí v pražské Roxy.

 

Listopad v Praze rozjasní indie-popové duo Tegan and Sara Listopad v Praze rozjasní indie-popové duo Tegan and Sara

tegan and saraTegan and Sara fungují na scéně od roku 1995

Sestry Tegan a Sara se dostaly do širokého povědomí indie-rockové scény v roce 2007 svým pátým albem The Con, které bylo nominováno na bezpočet cen, mezi jinými i nejlepší alternativní album Juno awards. Úspěch alba katapultoval dvojici mezi nejsledovanější talenty indie scény a současně i na pódia světových festivalů. Svoji pozici mezi indie-popovou špičkou si upevnili v roce 2013 deskou Hearthrob, které vévodí singl Closer. Album se dostalo mimo jiné do užšího výběru Polaris Awards 2013, kanadské obdoba britské Mercury Prize.

V současné době mají na kontě sedm studiových alb a několik turné po boku hvězd jako The Killers, The Black Keys nebo Neil Young. Letošní festivalové turné Tegan and Sara zahrnovalo i vystoupení na legendárním americkém festivalu Lolapalooza.

Na koncertě v Roxy vystoupí sestry s doprovodnou kapelou. Vstupenky jsou k dispozici za 500 Kč, pro nejvěrnější fanoušky je k dispozici limitovaná edice VIP vstupenek za 1950 Kč, díky nimž bude možné se s Tegan and Sara osobně setkat.

TZ, ape

zavřít