Škwor budou na novince slibovat a lhát

Vydáno 09.09.2013 | autor: redakce

Škwor letos slaví patnáct let existence a jako dárek připravil fanouškům už desáté studiové album. Novinka Sliby & lži vyjde koncem září, venku je pilotní singl Poslouchej.

Škwor budou na novince slibovat a lhát Škwor budou na novince slibovat a lhát

skwor 2013 01Škwor letos slaví 15 let na scéně

Za dobu existence si pražská čtveřice našla rozpoznatelný zvuk, což album Sliby & lži potvrzuje. Tažným refrénům předchází náladotvorná a melodická sloka a vše propojuje naléhavý zpěv Petra Hrdličky spolu s masivním zvukem.

"Chtěli jsme písničkám dát nové nálady, pokud možno pokaždé jinou. I proto jsme na albu při nahrávání použili dost akustických nástrojů, možná víc než v minulosti. Všichni v kapele je máme rádi, pro rockovou hudbu je to po zvukové stránce hezké koření," vysvětluje baskytarista Tomáš Kmec.

Písničky obohatily mimo jiné akustické kytary, piano nebo akordeon. "Na akordeon hraje Petr Hrdlička. Děda mu ho kdysi dal a on se na něj naučil. Říkal, že tenkrát zvládl asi třicet písniček. Pak ho ale odložil, a oprášil ho v podstatě až ve studiu při nahrávání této desky. Nějaké party skutečně natočil, ale objektivně přiznal, že už to není ono. Mělo to znít jako hra opilého harmonikáře. To, myslím, zvládl skvěle," dodává se Kmec.

15. listopadu oslaví Škwor koncertem v pražské Incheba Areně patnáct let existence. "Zeptali jsme se na našich internetových stránkách fanoušků, jak by si představovali setlist koncertu. Napsali nám písničky, které hrajeme běžně, takže překvapení budeme muset vymyslet my. Bude to každopádně delší koncert, než jaké obvykle hrajeme. Velká scéna, skvělý zvuk, několik hostů," uzavírá Kmec.

TZ, ape, foto: Václav Šilha

zavřít