Co vychází v listopadu: přehled novinek

Vydáno 24.11.2013 | autor: redakce

Společné album Billieho Joe Armstronga a Norah Jones, nový počin One Direction, záznam koncertu Pink nebo kompilace největších hitů Dido; to jsou nejvýznamější nahrávky tohoto týdne. Domácí scénu reprezentuje Debbi.

Co vychází v listopadu: přehled novinek Co vychází v listopadu: přehled novinek

Billy Joe  Norah - Foreverly CDBillie Joe & Norah - Foreverly
Frontman Green Day Billie Joe Armstrong a zpěvačka Norah Jones se potkali ve společném projektu. Natočili desku Foreverly, jež je poctou skupině The Everly Brothers. Toto sourozenecké duo se proslavilo na přelomu padesátých a šedesátých let, kdy vydalo desku Songs Our Daddy Taught Us poskládanou z tradičních amerických písní. Deska se nyní stala inspirací právě pro vznik projektu Foreverly. S nápadem předělat tyto skladby přišel Billie Joe Armstrong, který je velkým fanouškem The Everly Brother, a později oslovil zpěvačku Norah Jones.

 

 

onedirection midnightmemories COVOne Direction - Midnight Memories
Pouhý rok od vydání alba Take Me Home útočí One Direction opět na světové hitparády. Novinka Midnight Memories je jejich třetím počinem a obsahuje čtrnáctku skladeb. Nahrávku už v červenci předznamenal pilotní singl Best Song Ever, druhou, aktuální ochutnávkou je skladba Story of My Life. Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson tak završují úspěšný rok: během svého prvního světového turné odehráli více než 100 koncertů v 21 zemích, vyhráli BRIT Award v kategorii Global Success a v srpnu byl zmíněný singl Best Song Ever oceněn jako Skladba léta 2013 na MTV Video Music Awards.

                                    Koupit za nejlepší cenu

 

dido GreatesthitsDido - Greatest Hits
Dido, jedna z nejprodávanějších britských zpěvaček, vydává kompilaci svých největších hitů. Na výběrovém albu najdeme 17 hitů z celé zpěvaččiny kariéry, včetně skladeb Thank You, White Flag, Life For Rent, Stan, One Step Too Far a na Oscara nominovanou skladbu If I Rise, kterou napsala spolu s A.R. Rahmanem pro film 127 Hours. Nahrávka obsahuje i zbrusu nový singl NYC, deluxe edice pak bonusové CD s remixy.

 

 

 

pink thetruthaboutlove COVPink - The Truth About Love Tour: Live From Melbourne
Poslední show Pink The Truth About Love, jež čítalo přes 140 koncertů, se objeví i v obrazové podobě. Zpěvačka se fanouškům pochlubí záznamem z vyprodané show v australském Melbourne. V australském velkoměstě zazněly hity ze všech sedmi řadových alb, včetně megahitů Blow Me (One Last Kiss), F***in' Perfect, Try, Raise Your Glass, So What i aktuálního světového hitu Just Give Me A Reason. Záznam nabídne také akrobatické kousky, jimiž je Pink proslulá, a na DVD se objeví také bonus v podobě záběrů ze zákulisí a zkoušek.

 

 

 

 

debbi acoustic COVDebbi - G2 Acoustic Stage
Po letošním albu Love, Logic & Will odehrála Debbi se svojí kapelou akustický koncert v pražském Retro Music Hall. Ten byl zaznamenán jak v audio, tak video podobě a zpěvačka jej vydá na CD a DVD. "Upřímně. Práce v nahrávacím studiu mám moc ráda. Ale až v tomto roce plném koncertování jsem se myslím konečně zabydlela na pódiu. Živé hraní mě definitivně pohltilo. Kapela je sehraná jako nikdy předtím a já si zpívání a kontakt s publikem neskutečně užívám," říká k albu Debbi.{vypnoutlink:Kiss}

 

 

  • Gary Barlow - Since I Saw You Last
  • Elbow - Live At Jodrell Bank
  • Bastille - All This Bad Blood     Koupit za nejlepší cenu
  • A Day To Remember - Common Courtesy
  • Deicide - In The Minds Of Evil
  • Eros Ramazzotti - Noi Due
  • Barbra Streisand - Back To Brooklyn

 


robbie-williams-swings-both-ways-album-COVRobbie Williams - Swings Both Ways
Robbie Williams se dvanáct let od vydání alba Swing When You're Winning vrátil ke swingu. Novinka Swings Both Ways obsahuje sedm předělávek klasických swingově laděných songů a šest novinek, které dal Robbie dohromady se svým dlouholetým přítelem Guy Chambersem. Ten stál u zrodu většiny Robbieho desek i hitů. Mezi hosty na albu se objeví Lily Allen, Michael Bublé, Kelly Clarkson, Rufus Wainwright nebo Olly Murse. Prvním singlem je skladba Go Gentle.

 

 

 

 

Blacksabbath gatheredintheirmassesdvd SQBlack Sabbath - Live...Gathered In Their Masses
Původní členové Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler a bubeník Brad Wilk z kapely Rage Against The Machine letos vydali nahrávku 13 a zároveň vyrazili na světové turné. Ještě než svoji novinku představí 7. prosince v pražské O2 Areně, posílají do světa ochutnávku v podobě nosiče nazvaného Black Sabbath: Live...Gathered In Their Masses. Ten obsahuje záznam beznadějně vyprodaných koncertů z 29. dubna a 1. května letošního roku. Právě v tyto dny začalo v melbournské Rod Laver Areně jejich světové turné.

 

 

Jake bugg Cover ShangriJake Bugg - Shangri La
Britský hudebník, zpěvák a skladatel Jake Bugg přispěchal rok po vydání debutového eponymního alba s novým materiálem. Deska dostala název Shangri La a přináší dvanáct autorských písní. O produkci se postaral osvědčený veterán Rick Rubin. Pilotním singlem se stala píseň What Doesn't Kill You, na níž navázala druhá ochutnávka Slumville Sunrise. Jak zní tento devatenáctiletý muzikant naživo, se můžete přesvědčit už 1. prosince, kdy vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

 

 

celestebuckingham whereIbelong COVCeleste Buckingham - Where I Belong
Album Where I Belong je výběrem písní, které Celeste Buckingham napsala s různými skladateli a producenty z USA, Velké Británie a Slovenska. "Where I belong je symbolem velkých změn v mém životě," říká 18-ti letá Celeste. "Je to sbírka písní, které jsem napsala a nahrála za poslední 2 roky, v průběhu kterých se v mém životě tolik změnilo." Nahrávka obsahuje celkem jedenáct skladeb, mimo jiné singlové písně Crushin' My Fairytale, Gone se sestrou Carmel nebo I Was Wrong s Majkem Spiritem. Jako bonus najdeme megahit z předchozí nahrávky Run Run Run.

 

 

JanaKirschner-cover-MorusaJana Kirschner - Moruša biela
Slovenská zpěvačka Jana Kirschner přichází po tříleté pauze s novým albem Moruša Biela. Nahrávání ve studiu Sono trvalo dva týdny a sešlo se na něm dohromady 18 muzikantů z Velké Británie, Česka a Slovenska. Producentem celého projektu je Eddie Stevens známý ze spolupráce s Roisin Murphy, Moloko nebo Zero 7. Současně s vydáním první části Moruši, vyrazila Jana Kirschner na turné po několika slovenských městech, kde tento projekt představí na podiu spolu se svojí 14člennou kapelou. 4. prosince vystoupí i v pražském Divadle Archa.

 

 

  • Apocalyptica - Wagner Reloaded
  • London Grammar - If You Wait
  • Daughtry - Baptized

Lady-Gaga SQLady Gaga - ARTPOP
Třetí studiové album současné popové ikony obsahuje patnáct písní. Zpěvačka před vydáním alba zveřejnila hned několik skladeb. Kromě pilotního singlu Applause a aktuální Do What U Want také skladby Venus, Dope a Aura. Mezi spolupracovníky desky, na níž Stefani Joanne Angelina Germanotta aka Lady Gaga začala pracovat už před dvěma lety krátce po vydání Born This Way, nechybí DJ White Shadow, will.i.am, Rick Rubin nebo David Guetta. V deluxe edici alba najdou fanoušci DVD s téměř hodinovým záznamem z letošního zářijového vystoupení na iTunes festivalu v Londýně.

 

 

 

Beatles CD Pack HRThe Beatles - On Air - Live At The BBC Volume 2
Kompilace On Air - Live At The BBC Volume 2 navazuje na desku Live At The BBC z roku 1994 a jde o výběr čtyřiceti nahrávek, které The Beatles prezentovali během svých pravidelných návštěv v BBC. Většina z nich doposud nikdy nevyšla, nebo jde o alternativní verze známých hitů jako např. I'm Talking About You z repertoáru Chucka Berryho, I Got A Woman od Ray Charlese nebo klasiku Beautiful Dreamer. Nechybí ani klasické hity Beatles Twist And Shout, A Hard Day's Night, All My Loving nebo I Feel Fine.

 

 

Keane Best of Final CoverKeane - The Best Of Keane
Britští Keane, kteří před nedávnem oznámili uměleckou pauzu, vydávají výběr nazvaný The Best Of Keane. Ten mapuje jejich dosavadní úspěchy a přidává i dvě nové skladby Higher Than The Sun a Won't Be Broken. Deluxe verze bude obsahovat bonusový disk s b-stranami singlů, na super deluxe verzi pak bude navíc DVD s akustickým vystoupením, jehož setlist vybrali sami fanoušci. Čtveřice má na kontě pět řadových alb, více než jedenáct miliónů desek a mimo jiné dvě ceny Brit Awards.

 

 

MANDRAGE-SILUETY-album-cover-final1Mandrage - Siluety
Dva roky po předchozí nahrávce Hledá se žena vydávají plzenští Mandrage nový materiál. Album s názvem Silulety obsahuje deset skladeb. Osm z nich otextoval kytarista Pepa Bolan. Jeden text napsal Tomáš Belko, známý svou spoluprací se skupinami Sto zvířat nebo Lucie a jeden Míra Starý, otec zpěváka Víti Starého. Nahrávka vznikla ve studiu Biotech pod dohledem producenta Ecsona Waldese. Podle kapely by měla být novinka zkouškou z dospělosti.

 

 

 

the-killers-direct-hits-1024x1024Killers - Direct Hits
The Killers se poprvé za svoji více než desetiletou kariéru ohlíží zpět a vydávají kolekci svých největších hitů. Výběr nazvaný Direct Hits nabízí třináct největších hitů ze čtyř studiových desek, mezi nimiž nechybí např. hity Mr Brightside, Somebody Told Me nebo When You Were Young. Kromě toho na album kapela zařadila i dvě zbrusu nové skladby: Shot At The Night a Just Another Girl.

 

 

 

  • Little Mix - Salute
  • Dream Theater - Live at Luna Park
  • Archive - Black Earth
  • Chaozz - 20 let Chaozzu
  • Bratři Orffové - Šero
  • Jerguš Oravec Trio - Done So Far

eminem-the-marshall-mathers-lp-2-artworkEminem - The Marshall Mathers LP 2
Eminem přichází ve svém osmém studiovém albu odhalenější než kdy dřív. Název se slučuje s jeho občanským jménem a už singl Berzerk je předzvěstí Eminemova návratu ke stylu jeho počáteční tvorby. Oproti tomu je album protkané spoluprácemi s hvězdami jako Rihanna, Skylar Grey a na první poslech rozpoznatelnými Fun. Na produkci se podílel Rick Rubin a Alex da Kid, jenž stojí i za Eminovým duetem s Rihannou Love The Way You Lie, který zazněl na albu Recovery.

 

 

 

 

avril lavigne COVAvril Lavigne - Avril Lavigne
Páté studiové album multiplatinové zpěvačky a skladatelky bude obsahovat třináct nových skladeb, včetně letního hitu Here's To Never Growing Up, singlu Rock N Rolla a duetu Let Me Go, který vytvořila se svým manželem Chadem Kroegerem, zpěvákem Nickelback. Ten se s Martinem Johnsonem a Davidem Hodgesem podílel také na produkci alba. Překvapivým hostem na nahrávce je Marilyn Manson, jehož hlas zazní ve skladbě Bad Girl.

 

 

 

linkin park recharged COVLinkin Park - Recharged
Linkin Park se připomínají albem Recharged, jež obsahuje deset předělávek skladeb z poslední studiovky Living Things a novou skladbu A Light That Never Comes, jež je zároveň prvním singlem. Na skladbě A Light That Never Comes kapela spolupracovala s producentem a DJem Stevem Aokim. Nahrávku produkovali Rick Rubin a Mike Shinoda. Sám Shinoda přitom po vydání předchozího remixového alaba Reanimation prohlásil, že podobnou nahrávku už Linkin Park nevydají.

 

 

 

Maratonika bookletDan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
Dan Bárta po pěti letech vydává se skupinou Illustratosphere desku Maratonika. Tu představí fanouškům na stejnojmenném podzimním turné po téměř čtyřech desítkách českých a slovenských měst. Nové album se od těch předchozích neodlišuje jen tím, že z původního sextetu se stal kvintet, ale především zvukem. Většího prostoru se dostává kytaře, upozaděno je naopak dosud dominantní piano. Změna nastala i v případě autorství textů. Dosud výhradní textař Bárta dal prostor svým blízkým a ke spolupráci přizval partnerku Alžbětu Plívovou a kamaráda Dana Stomieroskyho.

 

 

james arthur COVJames Arthur - James Arthur
Britský zpěvák a skladatel James Arthur, který loni vyhrál devátou sérii X Factoru a který se hned na to proslavil svojí verzí písně Impossible, s níž celou soutěž ve finále vyhrál, pracoval celý letošní rok na svém debutovém albu. To právě nyní vychází a předznamenává ho autorský singl You're Nobody 'Til Somebody Loves You. James Arthur je autorem téměř všech skladeb na albu, k některým trackům si ale pozval významné hosty, jako například Emeli Sandé ve skladbě Roses nebo Chasing Grace ve skladbě Certain Things.

 

 

  • Céline Dion - Loved Me Back To Life
  • M.I.A. - Matangi
  • Cut Copy - Free Your Mind
  • Scott Stapp - Proof Of Life

TZ, bontonland.cz, ape



 

Billie-Joe-and-Norah TOP

zavřít