Nominace Grammy 2014: nejvíce šancí má Jay-Z

Vydáno 09.12.2013 | autor: redakce

Šestapadesátý ročník Grammy Awards odhalil kompletní seznam nominovaných interpretů. Nejvíc šancí na zisk blyštivého gramofónku má Jay-Z s devíti nominacemi, sedm sošek mohou získat Kendrick Lamar, Macklemore & Ryan Lewis, Justin Timberlake a Pharrell Williams.

Nominace Grammy 2014: nejvíce šancí má Jay-Z Nominace Grammy 2014: nejvíce šancí má Jay-Z

macklemore ryanlewisStanou se Macklemore & Ryan Lewis nejlepším nováčkem roku?

Nominační večer nejprestižnějších hudebních cen proběhl v pátek 6. prosince v Los Angeles a odkryl nominace celkem v 82 kategoriích. V té vůbec nejprestižnější, Album roku (Album Of The Year), se utkají Daft Punk (album Random Access Memories), Macklemore & Ryan Lewis (The Heist, Kendrick Lamar (Good Kid, M.A.A.D City), Taylor Swift (Red) a Sara Bareilles (The Blessed Unrest).

Macklemore & Ryan Lewis a Kendrick Lamar budou soupeřit o zisk sošky i v další velmi sledované kategorii Nováček roku (Best New Artist). Kromě nich mají šanci James Blake, Kacey Musgraves, Ed Sheeran.

Hned dvě nominace v rámci jedné z hlavních kategorií Nahrávka roku (Record Of The Year) si odnesl Pharrell Williams: s Daft Punk za skladbu Get Lucky a společně s Robinem Thickem a T.I. za píseň Blurred Lines. Ty doplňují Imagine Dragons se skladbou Radioactive, Lorde (Royals) a Bruno Mars (Locked Out Of Heaven).

Zajímavé klání čtyř velkých legend nabídne žánrová kategorie Nejlepší rockové album (Best Rock Album). Zde se potkají desky Black Sabbath (13), Davida Bowieho (The Next Day), Led Zeppelin (Celebration Day) a Neila Younga & Crazy Horse (Psychedelic Pill). Těmto veteránům budou ve stejné kategorii dále konkurovat Queens Of The Stone Age (...Like Clockwork) a Kings of Leon (Mechanical Bull).

Slavnostní předání Grammy se uskuteční ve Staples Centru v Los Angeles 26. ledna.

ape

zavřít