Pohodu 2014 zelektrizují Kraftwerk. Dokonce ve 3D

Vydáno 12.12.2013 | autor: redakce

Kraftwerk otevřou první den osmnáctého ročníku festivalu Bažent Pohoda. Ten se bude tradičně konat na trenčínském letišti od 10. do 12. července 2014.

Pohodu 2014 zelektrizují Kraftwerk. Dokonce ve 3D Pohodu 2014 zelektrizují Kraftwerk. Dokonce ve 3D

Kraftwerk-113

Zatímco spřátelený ostravský festival potvrdil Roberta Planta, na Slovensku se bude první otevírací den vzpomínat na začátky elektronické hudby. Něměčtí pionýři umělých zvuků Kraftwerk jsou dalších z vysněných jmen, která se organizátorům do Trenčína podařilo dostat.

Asi málokdo tušil, že by se roku 1970 mohlo v Düsseldorfu rodit něco tak velkého, v co později krautrockoví velikáni vyrostli a ovlivnili tak stovky dalších skupin včetně rockověji laděných Depeche Mode, Joy Division či později New Order. Coldplay si od nich dokonce vypůjčili motiv pro svůj hit Talk.

Kraftwerk patří mezi základní prvky současné hudby a že jejich odkaz je stále živý dokazují i na svých aktuálních show, které přesto neponechávájí v minulosti, ale snaží se jít s dobou. Každý z návštěvníku jejich pohodového koncertu dostane brýle, s nimiž si bude moci vychutnat zážitek ve 3D. Dvě hodiny digitálního zvuku, trojrozměrných projekcí a hitů jako Autobahn, The Model nebo Aéro Dynamik.

Pohoda 2014 zatím potvrdila dalších děvet interpretů, mezi nimiž jsou i britští Suede, americká rapperka Azealia Banks a čeští Esazlesa a Never Sol. Třídenní permanentky nyní k dostání za 89 €. Více informací na webu festivalu.

text: Ondřej Bambas, TZ

zavřít