Praha a Brno budou swingovat. Vrací se The Duke Ellington Orchestra

Vydáno 02.01.2014 | autor: redakce

Duke Ellington Orchestra, jedno z nejslavnějších swingových uskupení, vystoupí 26. dubna ve Velkém sále pražské Lucerny a 27. dubna v čerstvě otevřeném Sono Music Clubu v Brně.

Praha a Brno budou swingovat. Vrací se The Duke Ellington Orchestra Praha a Brno budou swingovat. Vrací se The Duke Ellington Orchestra

Duke Ellington Orchestra

Už devadesát let je na scéně orchestr, jenž pod vedením svého kapelníka posunul jazz již ve dvacátých až čtyřicátých letech minulého století o několik úrovní. Bez základního směru stanoveného Dukem Ellingtonem a jeho orchestrem by stěží hledal svoje místo na slunci třeba i Frank Sinatra. Stejně tak by dnešní elektroswingoví eskamotéři neměli kde objevovat zajímavé tracky, s nimiž pak kouzlí pro nadšené tančící publikum druhé dekády jedenadvacátého století.

Pavel Tesař z pořádající agentury Brnokoncert říká: "Jsme rádi, že můžeme opět zprostředkovat českým a moravským posluchačům jedinečně autentický poslech evergreenů z autorské dílny věhlasného jazzmana. Slyšet Caravan, Take the A-Train, It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing) nebo Mood Indigo v jejich podání je neopakovatelný zážitek."

Během své kariéry získal Duke Ellington 12 Grammy, složil přes dva tisíce skladeb, v čele svého orchestru odehrál na dvacet tisíc koncertů po celém světě.

Vstupenky na koncert The Duke Ellington Orchestra jsou k dispozici od 890 Kč.

TZ, ape

zavřít