Z Goodfellas jsou The Fellas. I s novým videoklipem

Vydáno 21.12.2013 | autor: redakce

Goodfellas poslali v polovině prosince do světa dvě novinky. Tou první je nové video ke skladbě Sick & Jaded. Druhou, zásadní, pak změna názvu.

Z Goodfellas jsou The Fellas. I s novým videoklipem Z Goodfellas jsou The Fellas. I s novým videoklipem

Goodfellas promo01 2013

"The Fellas není žádná velká novinka, jen zkrácená verze jména Goodfellas. Pro změnu jsme se rozhodli proto, že v zahraničí, kde teď hrajeme čím dál víc, nás fanoušci nemůžou najít na netu kvůli filmu Goodfellas a několika zahraničním kapelám stejnýho jména," vysvětlili The Fellas na svém facebookovém profilu. Nápad s přejmenováním kapely přišel během podzimního mini-turné v Anglii, když Tony De La Hay, promotér několika anglických festivalů a fanoušek kapely přišel s radou: "Jste skvělá kapela, ale tady vás lidí budou brát vážněji s jiným jménem."

Samotným klipem k písni Sick & Jaded se kapela vrací do parku v Karlových Varech, kde se dali před pěti lety dohromady. Zvukově silně směřuje zpátky k akustickým kytarám. "Není v nich totiž hluk, do kterého by se daly schovat slabé písně nebo neupřímné výkony," říká hlavní skladatel kapely Jonny Anděl.

Skladba přitom vychází z vlastní silné zkušenosti. "V dubnu letošního roku jsem se zhroutil na koncertě v Praze. Konfrontoval jsem se s vlastní smrtí a můj život se od základu změnil. Sick & Jaded znamená znechucený a vyčerpaný. Přesně tak bychom se cítili, kdybychom byli nesmrtelní. Tahle píseň byla moje terapie, protest proti životu a jeho konečnosti," dodává autor písně Jonny Anděl.

Goodfellas mají za sebou úspěšný rok. V letní sezóně se vedle českých festivalů a turné v Rakousku i Německu ukázali i ve zmíněné Anglii. Tam si kapela vyzkoušela hraní v klubech a i místních festivalech. Kromě jiného odehráli úspěšný koncert v legendárním The 100 Clubu v Londýně, kde v minulosti vystupovali Rolling Stones, Beatles či Blur.

TZ, ape

zavřít