Nejlepší album nahráli Bratři Orffové, získali cenu Apollo

Vydáno 05.02.2014 | autor: redakce

Česká hudební kritika už třetí rok ocenila nejlepší domácí album. Cena Apollo letos putuje za Bratry Orffovými za jejich nahrávku Šero.

Nejlepší album nahráli Bratři Orffové, získali cenu Apollo Nejlepší album nahráli Bratři Orffové, získali cenu Apollo

Apollo37Moderátor Jan Burian s Lukášem Novotným z vítězné kapely Bratři Orffové

Vítěze vybrala desetičlenná porota ze sedmičky nominovaných umělců: Dan Bárta & Illustratosphere, Bratři Orffové, Houpací koně, Ille, Kittchen, Never Sol a Prago Union, kteří dostali nejvíc hlasů v prvním kole hlasování. Toho se účastnilo osmdesát hudebních kritiků, publicistů, dramaturgů a dalších odborníků z hudební branže.

Během slavnostního vyhlášení v pražském klubu La Loca přebral cenu z rukou loňského vítěze Borise Carloffa Lukáš Novotný. Kromě sošky z dílny výtvarníka Maxima Velčovského a sochaře Jana Jaroše získala kapela šek na 60 tisíc korun od Ochranného svazu autorského.

Bratři Orffové vznikli v polovině devadesátých let jako projekt kolem krnovského písničkáře a multiinstrumentalisty Ivana Gajdoše, jehož osobitému folku dodali elektronický kabát kytarista Lukáš Novotný a později i producent Matouš Godík (ZKA4T). Debutovali ale až v roce 2005 albem Bingriwingri a následně se na několik let vytratili ze scény. Materiál na druhé studiové album připravovali Orffové už jako regulérní kapela a Šero navazuje na debut tématy bloudění a nacházení já v civilizační džungli.

TZ, ape

 


 

Apollo37 TOP

zavřít