Mr. Cocoman připravil Zázraky, svoji první desku

Vydáno 11.02.2014 | autor: Kateřina Nováková

Přestože je pražský zpěvák, producent a písničkář Mr. Cocoman na hudební scéně už od roku 2002, teprve letos vydává svoji první dlouhohrající desku. Album Zázraky pokřtí držitel ceny Anděl 14. května v Lucerna Music Baru.

Mr. Cocoman připravil Zázraky, svoji první desku Mr. Cocoman připravil Zázraky, svoji první desku

mr cocomanMr. Cocoman

Tvorbu Adama Lančiho ( Cocoman, Coco Jammin) není třeba příznivcům reggae music příliš přestavovat. Od roku 2006 pod svým nickem Cocoman zkoumá a propaguje moderní podobu reggae a dancehallu music. Jeho neortodoxní pojetí a často až folkové texty kombinované s tanečním rytmem dnes oslovují stále více posluchačů napříč hudebními škatulkami.

V posledních letech se výrazně prosadil pod svým producentským jménem a labelem Coco Jammin. Svými kompilacemi Sklizeň 2011 a Sklizeň 2012 změnil podobu české klubové reggae scény a pomohl mnohým místním reggae MCs k nastartování jejich popularity. Deska Coco Jammin Sklizeň 2011 navíc získala ocenění Anděl z roku 2011.

Svoje zkušenosti letos Cocoman zúročuje na albu Zázraky. "Po několika letech tréningu na singlovkách a samohrajkách pracuji zase s pořádnou kapelou na ucelené desce. I to je jeden ze zázraků," dodává Adam. Deska, která je až na jednu výjimku v češtině navazuje na EP Stay Strong z roku 2009, které dodnes nese pověst jedné z nejzajímavějších tuzemských reggae nahrávek. Na Zázracích Cocoman opouští svou převážně digitální produkci a nahrávku opírá o spoluhráče z jeho kapely Solid Vibes.

Za dobu svého fungování odehrál Cocoman stovky koncertů a zvládl si vybudovat pevné místo na české reggae scéně. I ti, kteří se o tento žánr příliš nezajímají, znají jeho dvě nejzásadnější písně: Tak už to bal (888 tisíc zhlédnutí na YouTube) a Jedna láska (960 tisíc zhlédnutí na YouTube). Mezinárodním úspěchem je například opakované vystoupení na největším evropském reggae festivalu Rototom Sunsplash ve Španělsku.

Současnou sestavu kapely tvoří zkušení hráči z jazzové scény – na bicí Martin Kopřiva, na basu Marek Eichler, dále Petr Eichler (kytara) a Martin Červinka (klávesy).

TZ, kofo

zavřít