Lunchmeat festival vrcholí: vystoupí Dopplereffekt a Tim Exile

Vydáno 24.04.2014 | autor: Ondřej Bambas

 Audiovizuální slavnosti se konají již pátým rokem. Organizátoři se tedy rozhodli malé jubileum oslavit několikatýdenním programem. Celá akce vyvrcholí 24. a 25. dubna, kdy se ve Veletržním paláci představí umělci elektronické scény jako Aoki Takamasa, Dopplereffekt, Tim Exile nebo 813.

Lunchmeat festival vrcholí: vystoupí Dopplereffekt a Tim Exile Lunchmeat festival vrcholí: vystoupí Dopplereffekt a Tim Exile

lunchmeat 2014

V uplynulých týdnech se na různých místech po Praze odehrálo několik akcí pokračujících v nastavené tradici propojovat aktuální jména hudební elektronické scény s vizuálními mágy. Hlavním bodem zájmu se pro mnohé stal zejména stále oblíbenější klub Neone, jenž hostil vystoupení zahraničních hostů jako Groundislava, Sinjin Hawke nebo Kangding Ray.

Hlavní hudební program byl doplněn i o několik workshopů, zajímavou akci Vetřelci a/v olavky, během níž se několik architektonických a sochařských děl proměnilo v plastické projekční plátno a svět digitální byl opět spojen s tradičními materiály připomínající dobu československého umění. V neposlední řadě byla 22. dubna zahájena v Chemistry Gallery výstava Editions Of Light, kterou mají návštěvníci možnost navštívit až do konce týdne.

Hlavní program probíhá ve Studiu Hrdinů ve Veletržním paláci v Praze. Ve čtvrtek 24. dubna vystoupí se svou živou show včetně originálních vizuálů například japonský umělec Aoki Takamasa, který až z Osaky přiveze vlastní pohled na vidění lidského bytí, po něm zahraje Dopplereffekt, který působí na scéně již od poloviny devadesátých let. Závěrečný páteční den naopak obohatí krom hudebního programu v režii Tima Exilea, Eviana Christa či 813 vizuální performeři desaxismundi nebo Emmanuel Biard.

Více informací k programu a prodeji lístků naleznete na oficiálních stránkách a facebookovém eventu.

text: Ondřej Bambas, TZ, foto: Lunchmeat

zavřít