Yanni přiveze do Prahy nové album a muzikanty jedenácti národností

Vydáno 29.04.2014 | autor: redakce

Yanni, komponista současné instrumentální hudby, se v březnu vydal na velké jarní koncertní turné po dvaceti zemích světa Yanni: World Tour 2014. Nechybí mezi nimi ani Česko; umělec vystoupí 2. května v Tipsport Areně.

Yanni přiveze do Prahy nové album a muzikanty jedenácti národností Yanni přiveze do Prahy nové album a muzikanty jedenácti národností


Yanni 002Yanni


Po Chile, Argentině, Brazílii, Indii, Srí Lance turné pokračuje v evropských metropolích, mezi kterými poprvé v Yanniho kariéře nebude chybět Praha. V jeho show zazní slavné hity (Santorini, Nostalgia, End of August, Niki Nana, Reflections of Passion a další), často v nových aranžmá, i skladby z letošního studiového alba Inspirato.

Styl Yanniho hudby bývá označován za New Age. On sám říká, že skládá hudbu, která je odrazem jeho duše a je ovlivněna lidmi a kulturami napříč kontinenty. Na koncertě jej doprovodí mezinárodní orchestr složený z muzikantů jedenácti různých národností, Yanni, jenž je hudební samouk, sám usedne za klávesy.

Yanni (vlastním jménem Yannis Chrysomallis) za svou tvorbu získal více než 40 platinových a zlatých alb, prodal dohromady přes 25 milionů nosičů.

Zbývající vstupenky jsou k dispozici v cenových kategoriích od 690 Kč do 1 490 Kč.

TZ, ape

zavřít