Manic Street Preachers se na novince opět vrátí k rocku

Vydáno 04.05.2014 | autor: redakce

Už v době vydání loňského alba Rewind the Film Manic Street Preachers slíbili, že další deska na sebe nenechá dlouho čekat. A skutečně: nahrávka Futurology se objeví už začátkem letních prázdnin. Další směřování kapely naznačuje pilotní singl Walk Me to the Bridge.

Manic Street Preachers se na novince opět vrátí k rocku Manic Street Preachers se na novince opět vrátí k rocku


MSP 2014 01Manic Street Preachers


"Na poměry MSP je nové album mimořádně klidnou záležitostí a o ostřejší pecku na ní prakticky nemáme šanci zavadit. Je celkově až moc učesaná a působí asi jako akustický koncert Slayer se symfonickým orchestrem," napsal Petr Bláha v recenzi zmíněného posledního alba Rewind the Film. Po poslechu aktuálního singlu Walk Me to the Bridge se však zdá, že se Manic Street Preacher opět vrací ke své rockové podstatě.


Deska se natáčela v Berlíně a také v Cardiffu, kde má kapela základnu. Produkce alba se ujala sama kapela za pomoci Loz Williamse a Alexe Silvy (The Holy Bible). První singl alba popisuje zpěvák James Dean Bradfield jako "emocionální evropský cestovatelský song se syntezátory z dob raných Simple Minds."

Manic Street Preachers právě dokončili turné po Velké Británii a připravují se na kontinentální evropskou část, během které zavítají 14. května i do pražské Lucerny.

TZ, ape

zavřít