Chain & The Gang: Ian a jeho DIY tlupa v klubu Pilot

Vydáno 19.05.2014 | autor: redakce

Newyorská DIY scéna je legendou všech legend a Ian Svenonius je ztělesněním její současné podoby. Divoký mix punkového drivu, špinavého rock'n'rollu šmrncnutým bluesem a soulem můžete na vlastní uši a oči zažít 21. května v pražském klubu Pilot.

Chain & The Gang: Ian a jeho DIY tlupa v klubu Pilot Chain & The Gang: Ian a jeho DIY tlupa v klubu Pilot


chain 01


Zpěváka, performera a pankáčského kazatele v jeho současné kapele (v minulosti úspěšně po pódiích běsnil se svými projekty Nation of Ulysses, Make-Up a Weird War) doprovází na pódiu dvě dravé slečny a dva divocí chlapci. Jejich živá vystoupení jsou pověstná svou garážovou nespoutaností a výrazovou nekonformností. Nemusíte mít rádi rock'n'roll, můžete považovat punk za vyčpělý, ale Chain & The Gang vás svou živelností a energií strhnou.

Ian Svenonius působí na nezávislé scéně už třetí dekádu a stále má co říct: ať už zpívá, skládá, píše, mluví o politice a establishmentu. Chain & Gang jsou kapela s naléhavou filozofií; naše svoboda je zneužívána, lidé hlásající svobodu ve skutečnosti  znečišťují životní prostředí, podporují chamtivost, zaplňují naše města odpornými budovami, a cpou nás mastným fastfoodem. Nadešel čas, abychom přijali nový druh otroctví... Svenonius je "manic street preacher", ale zároveň charismatický frajer, který ví, co chce říct a také to říká. Ian Svenonius je čertem posledlý tanečník a Mick Jagger undergroundu. Ian Svenonius je spisovatel, pankáč každým coulem a salónní komouš. Ian Svenonius je stand-up komik i politický komentátor. Vyfiknutej švihák s proříznutou pusou a nejlepší parťák na párty. Ian Svenonius je prostě jen jeden.

Chain & The Gang vydali od svého vzniku v roce 2009 čtyři alba, aktuální Minimum Rock'n'roll vyšlo nedávno u K Records a právě tohle album vám představí živě ve středu 21. 5. v klubu Pilot. Předskakovat budou ostravští At Bona Fide a ty si rozhodně také nenechte ujít, pokud vás aspoň trochu baví retro vlna shoegazu!

Text: Vlastimil Beránek

zavřít