MTV EMA 2014: Nominace ovládla Katy Perry, v závěsu Ariana Grande

Vydáno 18.09.2014 | autor: redakce

Letošní ročník MTV Europe Music Awards zná své nominace. Největší počet hlasů získala zpěvačka Katy Perry, slušně se umístili i Pharrell Williams nebo 5 Seconds of Summer.

MTV EMA 2014: Nominace ovládla Katy Perry, v závěsu Ariana Grande MTV EMA 2014: Nominace ovládla Katy Perry, v závěsu Ariana Grande


KatyPerry DarkHorse VIDKaty Perry v klipu Dark Horse


Autorka jednoho z nejsledovanějších videí letošního roku k písničce Dark Horse jich sklidila celkem sedm - kromě klipu měla úspěch mimo jiné v kategoriích Nejlepší ženský interpret a Nejlepší live act. Významnou soupeřkou je pro Perry momentálně Ariana Grande, která má jen o jednu nominaci méně.

S celkovým počtem pěti nominací dále panuje remíza mezi Pharrellem Williamsem a australskými 5 Seconds of Summer. Ti vešli ve známost díky - v současné době nejvíce skloňovanému - boybandu One Direction, kteří je přizvali jako support v rámci turné Take Me Home. Ironie, jelikož právě díky nominaci na Objev roku sesunuli One Direction o příčku níže, čímž stanuli po boku Nicki Minaj, Iggy Azeley, Sama Smithe nebo Eminema.


Hlasování o prvenství v celkem šestnácti kategoriích začalo 16. září na oficiálních stránkách MTV EMA, kde je k nalezení i kompletní seznam nominovaných. Anketa končí 8. listopadu, slavnostní vyhlášení pak proběhne o den později, letos ve skotském Glasgow. {vypnoutlink:Europe}

Adam Vrána

zavřít