Zpátky na cestě pekelné: AC/DC letos vydají nové album

Vydáno 25.09.2014 | autor: redakce

Po šesti letech vydají AC/DC nové studiové album. Nahrávka Rock or Bust se v obchodech objeví 28. listopadu, příští rok se pětice vydá na světové turné.

Zpátky na cestě pekelné: AC/DC letos vydají nové album Zpátky na cestě pekelné: AC/DC letos vydají nové album


ACDC-003Brian Johnson


Novinka Rock or Bust bude obsahovat jedenáct skladeb. Půjde o první materiál od nahrávky Black Ice z roku 2008, které debutovalo na 1. místě prodejních žebříčků v 31 zemích světa a prodalo se ho více než 8 miliónů nosičů. Rock or Bust se natáčelo na jaře letošního roku v Kanadě. Produkce alba se opět ujal Brendan O'Brien a za mixážní pult usedl Mike Fraser.

Rock or Bust bude prvním albem AC/DC v jejich 41leté historii, na kterém se nebude podílet zakládající člen kapely Malcolm Young. Jak již dříve kapela oznámila, ze zdravotních důvodů se Malcolm nemohl účastnit nahrávání a bohužel, vzhledem k jeho současnému zdravotnímu stavu, se do kapely již nevrátí. Na jeho místo nastoupí Stevie Young, synovec bratrů Anguse a Malcolma Youngových.

První uvolněná skladba Play Ball bude mít premiéru 27. září v rámci letošní Major League Baseball Postseason kampaně, kde poběží několik týdnů.

Termíny chystaného světového turné nejsou zatím známy. V Česku se australská hardrocková legenda představila naposledy před pěi lety.

TZ, ape

zavřít