Nick Cave: chystám další desku s Bad Seeds

Vydáno 06.04.2007 | autor: redakce

Zpěvák Nick Cave nedostatkem inspirace netrpí. Sotva se etabloval jeho vedlejší projekt Grinderman, objevily se informace, že se paralelně pracuje i na desce jeho "domovských" Bad Seeds.

Nick Cave: chystám další desku s Bad Seeds Nick Cave: chystám další desku s Bad Seeds

Nick Cave v rozhovoru pro server Pitchfork uvedl, že funguje paralelně v kapele Grinderman a v Bad Seeds. "Mám hotovou asi polovinu nové desky Bad Seeds, nahrávat ji půjdeme v červenci," řekl.

Grinderman vydal úspěšné eponymní album, které sklidilo velice nadšené recenze. "Naším záměrem bylo udělat desku tak na čtyřicet minut - je to i narážka na to, jak dlouhá bývala alba v minulosti," vysvětluje zpěvák.
"Normálně skládám písničky u klavíru, ale v Grinderman jsem všechno založil na kytaře. Nikdy jsem na kytaru nehrál, bylo to hodně jiné. Chtěl jsem, aby moje party někdo přetočil, ale spoluhráči trvali na tom, že tam zůstanou ty původní, moje. Dokonce odmítli desku dodělat, pokud bych je chtěl nahradit hrou někoho jiného," řekl.
V kapele jsou kromě něj tři další členové Bad Seeds - Warren Ellis, Martyn Casey a Jim Sclavunos. Grinderman nemá zatím v plánu klasické turné. "V dubnu si dáme dva koncerty na festivalu All Tomorrow's Parties a tam uvidíme, jak Grinderman živě zafunguje," tvrdí Cave.
zavřít