Hooverphonic se vracejí do Prahy. Bez smyčců, ale s novým albem

Vydáno 28.09.2014 | autor: redakce

Oproti poslednímu koncertu, kdy do Prahy přivezli symfonický orchestr, tentokrát Hooverphonic dorazí ve standardním složení. V Lucerna Music Baru zazní 29. září i materiál z poslední desky Reflection.

Hooverphonic se vracejí do Prahy. Bez smyčců, ale s novým albem Hooverphonic se vracejí do Prahy. Bez smyčců, ale s novým albem


Hooverphonic Official  fullHooverphonic


V pořadí osmé album Reflection vyšlo na podzim loňského roku. Na nahrávce, která je druhým studiovým počinem se zpěvačkou Noémie Wolfs, se Hooverphonic vrátili k přirozenému analogovému zvuku. "Mám problém s dnešní standardizací. Všechno má svůj preset. Všechno, co slyšíte, je digitálně produkováno a ztrácí hloubku a přirozenost. Toto album je reakcí na současné nahrávání. Chtěl jsem nahrávat v prostorech, ve kterých nikdo před tím nenahrával," říká basista a producent Alex Callier.


Tato myšlenka vedla ke zrodu ambiciózního projektu Hooverdomestic. Kapela se na začátku roku 2013 obrátila na své fans s prosbou, jestli by byli ochotní poskytnout svůj domov k nahrávání. Nakonec se sešlo dohromady 180 kandidátů, z nichž vybrali 5 míst, kde se deska nahrávala. Hooverphonic rozložili svoje nástroje v bývalé cihelně přeměněné v loftové byty, ve dvou majestátních domech nebo a ve staré farmě patřící jednomu známému umělci. "Páté místo byl kostel, kde jsme nahrávali vokály," upřesňuje Alex.

Kapela se naposledy předvedla v Praze v květnu 2012 v zaplněné velké Lucerně za doprovodu dvanáctičlenného symfonického orchestru. Vstupenky na koncert v Lucerna Music Baru budou k dispozici před koncertem na pokladně klubu.

TZ, ape

 

zavřít